Federer šokoval centrální dvorec, dva měsíce nebude hrát!

- David Schlegel

Pětatřicetiletý Roger Federer vyhrál v Miami devatenáctý z dvaceti letošních zápasů a i v tom jediném utkání, které letos prohrál s Jevgenijem Donským, měl tři mečboly. Švýcar předvádí ve svém věku tenis jako v dobách své největší slávy před deseti lety. Velký počet duelů si však vybírá svou daň a legenda světového tenisu se rozhodla, že v následujících dvou měsících zvolní.

„Posunuju se žebříčkem směrem vzhůru a teď chci hlavně zůstat zdravý,“ řekl na kurtu Roger Federer komentátorovi ESPN a bývalému čtvrtému hráči světa Bradu Gilbertovi hned po zápase.

Stává se jen velmi zřídka, že v pozápasových rozhovorech na kurtu padají zásadní prohlášení. Tentokrát však jedno takové přišlo. „Když jsem zdravý a cítím se dobře, dokážu hrát tenis jako dneska. Proto jsem přesvědčený, že pauza a odpočinek během antukové sezóny jsou pro mě potřebné. Budu se soustředit na Rolland Garros a poté na travnatou část sezóny a následně na turnaje na tvrdém povrchu,“ uvedl Federer, který šokoval zcela zaplněný centrální dvorec.

Roger Federer vyhrál osmnáct grandslamových titulů, více než kterýkoliv jiný tenista v historii. V první desítce byl nepřetržitě déle než 14 let a pozice světové jedničky mu patřila celkem 302 týdnů. „Bylo by krásné se stát znovu světovou jedničkou, ale k tomu je ještě dlouhá cesta,“ uzavřel interview s Bradem Gilbertem.