Pětadvacetiletá Johanna Kontaová vyhrála v Miami a slaví největší titul své kariéry!

- David Schlegel, Patrik Hrazdira

Ve finále turnaje v Miami za hodinu a 36 minut doslova vystřílela z kurtu o rok starší Caroline Wozniackou. Britka se tlačila do útoku ze všech pozic a dokázala šestkrát Dánku brejknout. Obě tenistky se po turnaji posunou do první světové desítky a Kontaová je dokonce aktuálně podle výsledků v letošním roce druhou nejúspěšnější tenistkou na okruhu za Karolínou Plíškovou.

Caroline Wozniacká se nedokázala Johanně Kontaové pomstít za lednovou porážku z Australian Open. Dánka se pokoušela trpělivou hrou přehrát svou protivnici, ale nepodařilo se. Ve vyrovnaném utkání se musela sklonit před agresivním stylem své soupeřky.

Někdejší světová jednička Wozniacká nezačala zápas vůbec dobře. Hned v úvodní hře zápasu ztratila své podání, dokázala se však vrátit zpět do hry. Za stavu 2:2 si však znovu nedokázala podání udržet. I po této ztrátě se dokázala vzpamatovat a podání si vzít zpět. Osudný byl Dánce až ztracený servis za stavu 4:4, kdy při svém podání vyprodukovala dvě dvojchyby. Následně musela Kontaová odvracet dva brejkboly, ale v klíčových momentech si dokázala pomoci servisem. Při prvním setbolu zahrála krásný forhendový winner.

Na začátku druhé sady dokázala Kontaová opět uzmout své soupeřce servis, ale i tentokrát si ho dokázala Dánka vzít nazpátek. Ve druhém setu nastal zlomový okamžik za stavu 3:3, kdy si Britka vypracovala tři brejkboly. Wozniacká první dva odvrátila a při třetím pak zahrála Kontaová prasátko, po němž se překulil míček těsně za síť. Wozniacká míček ještě doběhla, ale její bekhend skončil v síti. Pak už Britka dokázala set a potažmo celý zápas dotáhnout do vítězného konce. Za stavu 5:3 si při podání soupeřky vypracovala mečbol a celé utkání zakončila krásným lobem přímo na základní čáru.

Zápas byl velmi bohatý na brejkboly, bylo jich k vidění hned jedenadvacet. Britka dokázala vzít své soupeřce podání šestkrát. Dánce Wozniacké se podařilo protivnici vzít servis třikrát.

Po zápase zářila Kontaová štěstím. „Byl to opravdu krásný turnaj. Miami je město plné energie a diváci to dokázali přenést i sem do hlediště. Jsem šťastná, že jsem zde mohla hrát!“