Bitva o titul v Miami: Pomstí se Wozniacká Kontaové?

- Patrik Hrazdira

Obě hrají skvěle a obě jsou hladové po prvním titulu z Miami. Pro Caroline Wozniackou, bývalou světovou jedničku, by to byl již 26. titul na okruhu WTA. Naproti tomu Britka Johanna Kontaová bude usilovat teprve o třetí titul a nejlepší umístění v kariéře na světovém žebříčku. Pokud dokáže britská tenistka zvítězit, posune se na sedmé místo žebříčku. Odehrály spolu jen jediný zápas. Letos na Australian Open dokázala Kontaová zvítězit hladce ve dvou setech. Bude tomu tak i tentokrát?

Žebříčkové postavení a aktuální forma hovoří jasně, bude to bitva. Johanna Kontaová a Caroline Wozniacká spolu odehrály pouze jediný zápas. V Austrálii se z výhry radovala Britka. „Na ten zápas si pamatuji, hrála jsem opravdu dobře. Od té doby se ale Caroline ohromně zlepšila, hraje skvěle. Bude to těžké finále, ona se nikdy nevzdává,“ předesílá Kontaová.

Čtrnáctá hráčka světa Caroline Wozniacká dokázala od Australian Open dokráčet do dvou finále a dnes večer ji čeká třetí. Obě předchozí prohrála. Ve finále v Dauhá podlehla vytáhlé Češce Karolíně Plíškové, které dokázala vrátit porážku na aktuálním turnaji v Key Biscayne. V dubajském finále byla nad její síly ukrajinská tenistka Elina Svitolinová. Do třetice všeho dobrého však bude chtít zvítězit. Aktuálně předvádí opravdu skvělý tenis, za který ji pochválila i Plíšková: „Byl to určitě nejlepší zápas, který proti mně odehrála,“ uznala po semifinále s pokorou.

Na druhé straně kurtu bude stát britská tenistka Johanna Kontaová. Žena, která bude chtít Dánku porazit i na druhý pokus. V lednu na úvodním grandslamu v Austrálii se jí to povedlo hladce (6:3, 6:1). Po Australian Open se jí však nedařilo tolik jako Wozniacké. Britka se věnovala Fed Cupu, ve kterém prohrála s Chorvatkou Anou Konjuhovou. Potýkala se také se zraněním nohy. S turnajem v Indian Wells se musela rozloučit hned po druhém kole, ve kterém skončila na raketě Caroline Garciaové. Na podniku v Key Biscayne dokázala Kontaová najít ztracenou formu a probojovat se až do finále. Brousí si zuby jak na titul, tak na sedmé místo na světě.

Obě vyhlíží finále s velkým očekáváním. „Na turnaji v Miami jsem nikdy neměla moc dobré výsledky. Mám o to větší radost, že jsem se dostala tak daleko a pro výhru udělám vše, co bude v mých silách," řekla Dánka před finálovým zápasem. Kontaová se chce zápasem i pobavit: „Pokusím se o to, abych si finále co nejvíc užila!“

 

Caroline Wozniacki- cesta turnajem:
2. kolo: Varvara Lepchenková 6:1, 6:2
3. kolo: Sorana-Mihaela Cirsteaová 6:4, 6:2
osmifinále: Garbine Muguruzaová 7:6(1), skreč
čtvrtfinále: Lucie Šafářová 6:4, 6:3
semifinále: Karolína Plíšková 5:7, 6:1, 6:1

Johanna Kontaová- cesta turnajem:
2. kolo: Aliaksandra Sasnovičová 6:2, 6:7(5), 6:4
3. kolo: Pauline Parmentierová 6:4, 6:0
osmifinále: Lara Arruabarrenová 7:5, 6:1
čtvrtfinále: Simona Halepová 3:6, 7:6(7), 6:2
semifinále: Venus Williamsová 6:4, 7:5