Jack Sock je odhodlaný reprezentovat Ameriku!

- Patrik Hrazdira

Oddanost své zemi čiší z miláčka amerických fanoušků. Jack Sock se nechal slyšet, že je připravený a odhodlaný se za svou zemi prát v Davis Cupu. Američan byl nominován do čtvrtfinálového zápasu proti Austrálii. V utkání to američtí tenisté mít lehké rozhodně nebudou, ale podle Sockových slov pro výhru udělají maximum.

Z nominace je americký mladík nadšený. „Miluji reprezentovat USA, mohli jste to vidět jak na Olympijských hrách nebo tak na Hopman Cupu,“ prohlásil Sock. Podle jeho slov dělá, co může, aby mohl Ameriku reprezentovat.

V Davidově poháru nastoupil doposud ke čtyřem kláním. Ve dvouhře odehrál šest zápasů s pozitivní bilancí 4:2 a ve čtyřhře nastoupil k jednomu utkání, které se Stevem Johnsonem dokázali vyhrát.

Poslední měření sil mezi Spojenými státy americkými a Austrálií se odehrálo vloni, kdy američané dokázali zvítězit 3:1 na zápasy.

Američané usilují o 33. titul Davisova poháru. Nejlépe postavený Američan Sock (17.) by jistě rád byl strůjcem dalšího úspěchu amerických tenistů.

Podle předpokladů se k Sockovi připojí John Isner, Sam Querrey a Steve Johnson. Utkání s Austálií se odehraje ve dnech 7. až 9. dubna v Brisbane v Pat Rafter aréně.