Fognini: „Že se Nišikori necítil nejlépe? Je mi to jedno.“

- Patrik Hrazdira

Velká výhra pro italského bouřliváka. Fabio Fognini dokázal ve dvou setech (6:4, 6:2) přehrát světovou čtyřku Keie Nišikoriho. Ital se tak podruhé v kariéře dostal do semifinále tisícového turnaje, poprvé se mu to podařilo v roce 2013 v Monte Carlu. Stěžování japonského tenisty na zdravotní stav ho nezajímá a nyní vyhlíží semifinále proti Rafaelu Nadalovi.

Na Japoncova slova po zápase, že se necítil ve stoprocentní kondici, Fognini řekl: „Nezajímá mě to.“ Podle něho mají nějaké bolesti všichni hráči, kteří hráli i v Indian Wells. „Tady v Miami jsou jiné podmínky, ale to je prostě sport,“ dodal italský hráč. Horkokrevný tenista je rád, že hrál dobrý tenis a zápas si užil až do konce.

„Je to pro mě velký moment, velký turnaj“ řekl Fognini po čtvrtfinále. Pro italského tenistu je to podruhé, kdy se dostal na tak velkém turnaji za brány čtvrtfinále. V semifinálovém zápase se střetne se Španělem Rafaelem Nadalem, kterého dokázal už třikrát porazit. „Bude to těžký zápas, pokusím se soustředit na svoji hru a sen se třeba stane skutečností,“ doufá italský tenista v jeho první finále na turnaji ATP World Tour Masters 1000.

Nadal k očekávanému semifinálovému zápasu řekl: „On zná dobře mě, já znám dobře jeho. Několikrát mě dokázal porazit. Bude to opravdu těžký zápas proti Fabiovi. Hraje velmi dobře a pro mě to bude dobrá výzva. Musím hrát prostě svůj nejlepší tenis.“ Vzájemná bilance hovoří 7:3 pro Nadala. Zápasy těchto dvou hráčů vždy přináší skvělý tenis. Bude tomu tak i v Miami?