Plíšková vyráží v semifinále Miami na Wozniackou. Pomohou opět Kotyzovy detailní rady?

- Ivo Horký

Předposlední překážka na cestě k triumfu. Karolína Plíšková dnes vyzve v semifinále turnaje v Miami nebezpečnou Dánku Caroline Wozniackou. Spoléhat bude nejen na svá esa, ale i rady kouče Davida Kotyzy.

Třikrát s ní v třísetových bitvách prohrála, bilance 0:3 nevypadala zrovna vábně. Jenže letos česká hráčka tasila na soupeřku trumf – nového trenéra, který ještě loni Dánku vedl! „Zná ji úplně do detailu,“ prozradila Plíšková.

Na turnaji v katarském Dauhá s ní sice Kotyza osobně nebyl, ovšem na dálku ji zásoboval radami. Nejvíc pak samozřejmě před finálovým mačem s Caroline. „S Davidem jsme si psali, poradil mi na ni hodně věcí. Napsal mi o její hře stohy postřehů a všechno sedělo do puntíku,“ smála se Plíšková po relativně pohodové výhře 6:3, 6:4. „Měla jsem na ni fakt dobrou taktiku, která parádně fungovala,“ lebedila si.

Zase proti »své«

A teď je to tu znovu! Sice »teprve« semifinále, ovšem mnohem větší turnaj. A v tenisovém centru na miamském ostrůvku Key Biscayne bude navíc Kotyza v hledišti u toho. Poprvé přímo proti Wozniacké! Na druhou stranu stát proti bývalé svěřenkyni pro něj není věc neznámá.

„Podobné věci vůbec neřeším, protože už jsem to zažil hodněkrát,“ připomněl už před časem fakt, že coby kouč Petry Kvitová často stál proti své bývalé hráčce Lucii Šafářové. „V tenisovém prostředí je to vcelku běžná věc, zažívá to hodně trenérů,“ upozornil.

Nicméně on sám má za sebou jeden nevšední zážitek. V lednu 2009, kdy vedl souběžně Kvitovou i Ivetu Benešovou, se obě jeho hráčky utkaly na turnaji v Hobartu ve finále! „To byla mnohem nepříjemnější situace,“ vzpomenul. Oběma tehdy slíbil, že na jejich souboj se raději podívat nepůjde, ale v hledišti nakonec byl.

Dnes to tak pro něj vlastně bude rutina. A pevně věří, že Karolína díky jeho radám Caroline opět přehraje. Zápas vysílá v 19:00 O2 TV Tenis, O2 TV Sport 1 a Digi Sport 4.