Uzdravený otec znovu v hledišti! Vyhrála jsem pro něj, svěřila se Venus Williamsová po skalpu světové jedničky

- Petr Šístek

Byl to dojemný příběh. Richarda Williamse, otce sester Williamsových postihla během loňského Wimbledonu mozková mrtvice třetího stupně. Záhy jeho dcery ovládly tamní turnaj čtyřhry a Serena triumfovala dokonce i ve dvouhře. Nyní, Poprvé od překonání zdravotních problémů, přišel hrdý otec osobně podpořit Venus v semifinálovém zápase turnaje Miami proti Angelique Kerberové.

Na zápase jedné ze svých dcer se Richard Williams objevil po téměř roce. „Ano, hodně lidí se mě na to ptá. Myslím, že naposledy se byl podívat loni v Charlestonu, takže nás nyní podporuje převážně jen ve Spojených státech. Během utkání jsem jeho podporu zaslechla. Vždy je velmi příjemný moment, když se s ním po zápase můžete setkat. Dokonce, i když prohraji, tak je stále dobře naladěný. Ale když víte, že máte možnost vidět jeho radost, pýchu a vzrušení, jste schopni vyhrát zápas jen kvůli tomu,“ svěřila se po vítězném utkání Williamsová.

Šestatřicetiletá Venus v letošní sezoně hraje ve vynikající formě. Po finále Australian Open nyní září i v Miami, kde ji nedokázala zastavit ani světová jednička Kerberová. Americká tenistka sice do utkání vstoupila ztraceným podáním, ale následně dokázala úvodní sadu otočit a ovládla ji poměrem 7:5. Podobný průběh mělo i druhé dějství. Němka do něj vstoupila brejkem, avšak záhy prohrávala 1:3 a Williamsová si již vítězství pohlídala.

 „Byl to zajímavý zápas, ale kontrolovala jsem ho. Měla jsem ale více nevynucených chyb a nižší úspěšnost prvního servisu, než bych chtěla. Ale dívám se na to z toho pohledu, jak se mohu ještě zlepšit. Proti světové jedničce totiž musíte hrát dobře. Angelique je ve formě a hrála dobře, takže jsem musela najít způsob, jak hrát ještě o něco lépe,“ hodnotila Venus Williamsová další úspěšně zvládnuté utkání.

Na velmi prestižním podniku v Miami tak postoupila již do semifinále, v němž narazí na krajanku Johannu Kontaovou. V případě, že by ji se Venus Williamsové podařilo porazit, v žebříčku bodů získaných v letošní sezoně, v němž aktuálně figuruje na třetím místě, by dokonce přeskočila svou sestru Serenu, která na kurtech momentálně absentuje.