Jsem znovu schopna porážet ty nejlepší, jásá Šafářová po senzačním skalpu Cibulkové

- Petr Šístek

Před dvěma lety byla Lucie Šafářová pátou hráčkou světa. Její životní formu ale uťala zákeřná bakteriální infekce, která jí sebrala herní jistotu i těžce vydobyté pozice v žebříčku. Nyní se ale sympatická tenistka ve třiceti letech dere zpět na výsluní a v osmifinále prestižního turnaje v Miami udolala čtvrtou hráčku světa Dominiku Cibulkovou po setech 7:6(5) a 6:1. Připsala si tak první skalp příslušnice elitní světové desítky od roku 2015!

V první sadě si Šafářová dvakrát vypracovala výhodu brejku, o tu ale pokaždé záhy přišla a o vítězce setu tak musel rozhodovat až dramatický tiebreak. V něm české tenistce v důležitý moment za stavu 6:5 vyšel return pod nohy soupeřky, kterým získala úvodní dějství ve svůj prospěch. To jí dodalo sebedůvěru, díky které ve druhém setu ovládla několik maratonských gemů a sadu nakonec opanovala až nečekaně jasným výsledkem 6:1. „Byl to skvělý zápas, jsem opravdu nadšená, že se mi zde poprvé podařilo postoupit do čtvrtfinále,“ zářila Šafářová po utkání.

 

Into the quaterfinals of #miamiopen! ???#pojd #letsdothis

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova),Bře 27, 2017 v 1:55 PDT

„Věděla jsem, že budu muset být silná, hrát rychle a nenechat Dominiku hrát její hru. Dokáže vrátit hodně míčů a je velkou bojovnicí, takže jsem musela být trpělivá, což se podařilo. Jsem opravdu ráda, že to fungovalo,“ popisovala svou taktiku.

Díky postupu do čtvrtfinále se Šafářová vrátí do první třicítky žebříčku. „Dnešní vítězství pro mě znamená hodně. Je skvělé zde opět být mezi nejlepšími tenistkami. A to, že je jsem schopna porážet, znamená, že jsem zpět na dobré úrovni,“ hlásí nadšeně. Vždyť návrat mezi nejlepší singlistky se jí nedařil celou minulou sezonu!

Šafářová s Cibulkovou již dříve spolu odehrály na okruhu WTA sedm vzájemných utkání, v nichž měla česká tenistka negativní bilanci 2:5. „Odehrály jsme proti sobě již mnoho zápasů, samozřejmě i tréninkových. Vzájemně se známe velmi dobře a věděly jsme, co od sebe očekávat,“ konstatovala Šafářová, která nepříznivou bilancí se slovenskou soupeřkou nenechala rozhodit.

Ve čtvrtfinále se Lucie Šafářová utká s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou. „Znovu hraje skvělý tenis," upozorňuje. „Myslím, že má trošku podobnou hru Dominice, je schopná vrátit hodně míčů zpátky přes síť. Budu muset být trpělivá, ale zároveň hrát agresivně a pokusit se jít si pro vítězství. Cítím se díkybohu zdravá a snažím se posouvat své hranice, kam až to jde,“ sdělila závěrem sympatická tenistka.