Chorvatský future v Opatiji, den #3: Sbalili tašky na cestu domů, poté vyřadili nasazené čtyřky

- Filip Lefenda

Čeští mladíci Jiří Vachtl a Antonín Bolardt se po turnajích kategorie futures v Poreči a Umagu přesunuli do Opatije. V té se sice do hlavní soutěže ve dvouhře o víkendu neprobojovali, v pondělí však společně uspěli v prvním kole čtyřhry, když z turnaje vyřadili nasazené čtyřky. Ačkoliv tak již měli před zápasem zabaleno, zpáteční cesta se zatím nekoná. V úterý je před duelem druhého kola čeká volný den.

Antonín Bolardt se v neděli postavil na kurt hned dvakrát. Nejprve zavzpomínal na utkání druhého kola kvalifikace se Srbem Dušanem Rajičem, které se uskutečnilo v nedaleké Rijece. „Byl to vydřený zápas, protože jsem vyhrál 7:5, 7:6. První set jsem vyhrál ze tří setbolů a druhý až 8:6 v tiebreaku,“ popsal průběh střetnutí proti sedmnáctiletému soupeři. „Zahrál jsem tam vždycky v koncovce takové ´hot shoty´, takže to byl super zápas. Navzájem jsme to hecovali srbskými nadávkami i povzbuzováním, takže to mělo fakt grády,“ dodal s úsměvem.

Druhé Bolardtovo měření sil, tentokrát s Argentincem Peňou Lopezem, 1135. hráčem světa, popsal Jiří Vachtl. „Nečekalo ho nic lehkého. Tonda začal docela dobře, první gem vyhrál čistou hrou, docela na něj vletěl. Ale Argentinec pak začal hrát takové nepříjemné dlouhé lifty k základní čáře a Tonda z toho nemohl moc útočit. Nakonec prohrál 2:6, 2:6,“ okomentoval střetnutí, které se oproti prvnímu hrálo již v Opatiji.

„Dneska ráno jsme si sbalili a byli už jsme připraveni na cestu domů, kdybychom náhodou prohráli,“ přiznal před pondělním utkáním úvodního kola čtyřhry Bolardt. „Debla jsme museli hrát v Rijece, start byl určen na ne dříve než 14:30, takže bychom měli noční cestu. Ale naštěstí jsme vyhráli. Porazili jsme čtvrté nasazené, což jsme určitě rádi, byl to dobrý zápas. Ze začátku se to nevyvíjelo úplně suprově, protože jsme na svých servisech vždy odvraceli brejkboly a na příjmu jsme za prvních pět gemů uhráli tři returny, což bylo fakt málo. Na konci jsme nedali dva ´no ady´ (rozhodující míče při stavu 40:40 – pozn. redakce) při jejich servisu. Celý první set šel nakonec do tiebreaku, kde jsme vyhráli 7:5, a pak už jsme je nenechali hrát. Vyhráli jsme druhý set 6:2,“ líčil průběh střetnutí proti chorvatsko-bosenské dvojici Domagoj Biliješko, Darko Bojanovič osmnáctiletý Antonín.

Duel skončil asi ve čtyři hodiny odpoledne. Mladíci si nejprve nechali dát vyplést popraskané výplety a poté na ně čekalo shánění ubytování. „Nakonec jsme sehnali docela pěkné. Sice trošku dál, ale co se dá dělat,“ pokračoval pro změnu Vachtl, na kterého společně s krajanem čeká v úterý volný den – hrát se totiž budou pouze singly. „Debl nás čeká až ve středu. Doufáme, že se nám povede vyhrát, urvat další body do žebříčku ATP a postoupit co nejdále. Tak držte palce,“ ukončil další díl vlogu dvacetiletý sympaťák.