Viktoria Azarenková: Chci být opět nejlepší

- Petra Budilová

Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková chystá v létě veliký návrat. V prosinci loňského roku porodila krásného chlapečka Lva. Návrat na kurty Viktoria plánuje v létě před US Open. V exklusivním rozhovoru pro Tennis Channel Azarenková potvrdila, že jejím hlavním trenérem je Michael Joyce, který dříve trénoval i Marii Šarapovovou.

,,Začala jsem s tréninky asi před třemi týdny na fyzické stránce, chci, aby bylo moje tělo opět silné," prohlásila běloruská tenistka v telefonním rozhovoru pro Tennis Channel. ,,Vzala jsem si volno, abych trénovala i věci, na které jsem neměla čas. Mým cílem je, abych byla do léta připravena. Nechci nic uspěchat. Chci, aby se můj syn cítil dobře, pokud se mnou bude cestovat. Když jsem byla zraněná, tréninky jsem uspěchala a nebylo to dobré. Neberu to jako comeback, budu zase pokračovat ve svých plánech a budu naplňovat své sny,"

Dočkáme se tedy Azarenkové, která získala dva tituly na Australian Open a tři velké tituly začátkem loňského roku? Viktoria tvrdí, že ne. Chce být ještě lepší. ,,Chci zlepšit techniku i pohyb, zkrátka, aby vše fungovalo lépe. Celkově se chci zlepšit,"

Nyní, když má nový tým, chce své sny zrealizovat. ,,Mluvila jsem s Michaelem a on přinesl spoustu nápadů, pečlivě jsem poslouchala, takže teď začínáme vše připravovat. Byla jsem vždy kompletní hráčka, ale stále je, na čem pracovat. Nepochybuji, že se mohu stále zlepšovat, to je důvod, proč jsem si udělala více času a přidávám nové prvky do své hry, abych se stala lepší hráčkou. To je důvod, proč chci zase hrát. Nechci se jen vrátit a hrát, chci být zase nejlepší. To je můj cíl," dodává Azarenková.