Zdravě jsem se na sebe naštval, hodnotí Zdeněk Kolář vítězný obrat

- Daniel Kubelka, František Borek

Zdeněk Kolář pokračuje v dobrých výkonech z poslední doby i na pražském Futures. V dnešním čtvrtfinále s Indem Sumitem Nagalem dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející zápas a na své konto si připsal již čtvrtou semifinálovou účast v řadě.

Čtvrté semifinálová účast za poslední měsíc se však nerodila vůbec snadno. Kolářovi vůbec nevyšla úvodní sada zápasu, do kterého, jak sám přiznal, nastoupil už poněkud unavený. "Dnes to nebylo vůbec jednoduché. Do utkání jsem nastoupil jak psychicky, tak i fyzicky vyčerpaný. Každý balon pro mě byl nesmírně náročný. V prvním setu jsem zkazil prakticky vše, na co jsem sáhl," popsal devatenáctiletý český talent nepříznivý start do čtvrtfinálového duelu.

Finalista nedávného challengeru v Ostravě ale nehodlal utkání jen tak zabalit. "Zdravě jsem se na sebe naštval. Řekl jsem si, že to přece nemůžu soupeři jen tak darovat," rozvedl Kolář své pocity před začátkem druhé sady a pokračoval. "Řekl jsem si, že jako každý zápas, tak i každý balonek se hraje odznova. Chtěl jsem být trpělivější a počkat si na své šance. Ty šance nakonec přišly a já jsem jich využil. To si myslím, že dnes rozhodlo."

Aktuálně 335. hráči světového žebříčku navíc od druhého setu výrazně pomohlo podání. "Myslím si, že jsem dnes dobře servíroval. Soupeře jsem poté tlačil, přehrával. I přesto byl ale druhý i třetí set vyrovnaný. Já jsem si ale šel za vítězstvím," popsal své odhodlání zvítězit Zdeněk Kolář.

Třetí sada čtvrtfinálového duelu byla dlouho vyrovnaná, zlom nastal až v jedenáctém gemu. Ind při svém podání několikrát zaváhal a výrazně tím usnadnil Kolářovi cestu za postupem mezi čtyři nejlepší tenisty turnaje. "Já už jsem si jeho předchozí servírovací gem říkal, dej aspoň tři dvojchyby. Ty sice přišly až v další hře, ale hned jsem si na ten okamžik vzpomněl," popsal Kolář s úsměvem chvíli, kdy se alespoň myšlenkami pokusil přinutit soupeře k chybě.

Vítěz březnového turnaje Futures v Chorvatské Poreči absolvoval v poslední době bohatý tenisový program a jak v závěru rozhovoru pro Tenisový svět přiznal, únavu už na sobě přeci jen začíná pociťovat. "Únava už tu samozřejmě je. Hlavně je to o tom, že se člověk musí koncentrovat na každý zápas. Série turnajů, které jsem v poslední době absolvoval, už je poměrně dlouhá. Ale takový je tenisový život a já se s tím musím srovnat," nestěžuje si na nedostatek odpočinku tuzemská tenisová naděje.

Rozhovor se Zdeňkem Kolářem po postupu do semifinále pražského Futures