Venus Williamsová se rozpovídala o své sestře: Jsem na Serenu strašně pyšná!

- Petra Budilová

Venus a mladší sestra Serena, dvě tenisové ikony, které změnily tenis. Na turnaji v Miami se Venus tentokrát o Sereně nebavila coby o tenisové šampionce a hráčce, ale mluvila především o zásnubách mladší sestry, ale i o tom, jak spolu vycházejí mimo tenisové dvorce.

"Byla jsem strašně šťastná, když mi tu informaci Serena sdělila. Opravdu, jako děti jsme spolu žertovaly, která se vdá první. Serena bude asi rychlejší," žertovala před novináři Venus. Když se Serena a Alexis Ohanian sblížili, snoubenec bývalé světové jedničky odletěl na Floridu k celé rodině, aby požádal o ruku Sereny. Největší strach měl z maminky Sereny a Venus, Oracene Priceové. "Byl strašně nervózní, přiletěl v obleku, jako správný gentleman. Bylo to vtipné," dodává Američanka.

O mladší sestře mluví s velikým respektem, dokonce prozradila, co jedné na druhé vadí a proč k sobě mají tak blízko. "Serena je strašně soutěživá, stále chce být první. Ona má soupravu karaoke, stále ji tahá na cesty. Je to někdy šílené. Musíme poslouchat, jak zpívá. Stojí před velikým zrcadlem a zpívá."

Pro Venus je Serena hlavně mladší a milující sestřička, kterou stále chrání. "Vždycky pro mě bude ta malá dívka, která mě doma za okny sledovala hrát tenis. Dnes je už dospělá, má vlastní život, ale stále mám pocit, že ji musím ochraňovat. Vím, jak citlivá umí být. A od toho jsou starší sestry, aby ty mladší sestřičky chránily."

Americká tenistka stále věří, že její sestra překoná rekord Margaret Courtové, v počtu vyhraných grandslamů. "Určitě to v jejích silách je. Já věřím, že bude mít opět velikou šanci ve Wimbledonu a na domácím US Open."