Tsonga hlásí první přírůstek do rodiny! Kdo další z TOP hráčů je otcem?

- Jan Havlovic

Jo-Wilfried Tsonga slaví velkou životní událost! Světové desítce se včera narodil syn, kvůli kterému vynechal právě probíhající turnaj v Miami. V současné době se ještě neví, zda jednatřicetiletý tenista zasáhne do Davis Cupu, který se koná již za čtrnáct dní.

Jako první přinesl tuto zprávu francouzský deník L’Equipe, který se radostnou novinu dozvěděl přímo od trenéra francouzského tenisty, Loic Courteau. Sám Jo-Wilfried Tsonga poté umístil na svůj Twitter a Instagram fotku přímo z porodnice a přidal popisek – „S jiskrou v očích vám oznamují, že se nám narodil syn.“

Tsonga se kvůli plánovanému narození prvního potomka odhlásil z právě probíhajícího turnaje v Miami a podle jeho trenéra zatím není jisté, zdali aktuální světová desítka rozhodne zůstat se svou rodinou, nebo dorazí do Rouen, kde Francie sehraje na začátku dubna čtvrtfinálové utkání Davis Cupu proti Velké Británii.

„Jo chce zůstat se svou snoubenkou, neboť se jedná o jejich první dítě, což absolutně chápu. Zároveň však také řekl, že by rád v Davis Cupu nastoupil,“ řekl Courteua médiím.

První přírůstek do rodiny oslavil na začátku tohoto týdne také Marcus Willis, který se proslavil na loňském Wimbledonu, kde prošel přes kvalifikaci až do druhého kola, ve kterém si zahrál s Rogerem Federerem!

Pokud by se chtěl Willis legendárnímu švýcarskému tenistovi vyrovnat alespoň v počtu dětí, má ještě co dohánět. Federer má totiž se svou manželkou Mirkou dvě dcery a dva syny.

Dalším tenistou, kterému se v průběhu letošního tenisového roku narodil první potomek, je Taylor Fritz.

Tsongu předběhli Murray, Djokovič i Federer s Rosolem

Novak Djokovič se před dvěma lety stal rovněž otcem a před několika týdny přiznal, že po narození syna změnil své životní priority. Tenis dle jeho slov již není na prvním místě, což se podle mnohých odrazilo i na Djokovičovo tenisových výkonech. Dočkáme se podobného průběhu i u Tsongy?

Snad nejznámnějším tenisovým otcem je Roger Federer, kterému se před sedmi lety narodily dvě dcery, dvojčata Myla Rose a Charlene Riva. O téměř pět let později se švýcarské legendě poštěstilo znovu, tentotkrát mu žena Mirka přinesla na svět syny, kteří dostali jméno Leo a Lenny.

Radostné události se v únoru 2016 dočkal i Andy Murray, který se stal otcem poté, co mu jeho žena porodila holčičku.

Mezi známé české tenisové otce se řadí Lukáš Rosol, kterému se 13. ledna 2015 narodil syn Andre.

 

Když hlídá táta ??? #Andreas #21months #LukasRosol

Příspěvek sdílený Michaela Ochotska (@michaelaochotska),Říj 23, 2016 v 9:01 PDT