Jsem ráda, že jdu dál, hlásí Plíšková po úspěšném vstupu do turnaje v Miami

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková vstoupila do turnaje v Miami ve velkém stylu! Madison Brengleové dovolila pouhé čtyři gemy a za necelou hodinu hry postoupila do třetího kola. Česká tenisová jednička byla se svým výkonem spokojená. „Cítila jsem se při úderech velmi dobře,“ řekla světová trojka.

Česká fedcupová reprezentantka měla před svým prvním představením na prosluněné Floridě jediný cíl – nezopakovat loňskou prohru, kdy v Miami vypadla hned ve svém prvním zápase po třísetovém dramatu s Maďarkou Babosovou. „Vím, že je to pro mě vždy boj, když udělám dobrý výsledek na jednom turnaji, a hned poté přijedu na druhý,“ přiznala Plíšková v úterý v rozhovoru pro oficiální stránky WTA.

Tento scénář se naštěstí nenaplnil. Plíšková sice opět bojovala se svým servisem, její procentuální úspěšnost prvního podání v tomto zápase byla 46%. I tak však světová trojka zápas zvládla. „V posledních zápasech to nebylo příliš o mém servisu, neboť procenta jsou o něco nižší, ale jsem ráda, že mi vychází hra od základní čáry,“ hledala Plíšková pozitiva na své hře.

Vyjma podání byl však výkon finalistky loňského US Open velmi dobrý. Plíšková se prezentovala svým typickým stylem – agresivní hrou od základní čáry a diktováním tempa hry, nacož soupeřka často nedokázala najít adekvátní odpověď. „Cítila jsem se při úderech velmi dobře,“ dodala.

„Bylo těžké hrát proti domácí hráčce, neboť zde má své fanoušky, kteří ji podporují. Jsem ráda, že jdu dál,“ zaradovala se Plíšková po svém postupu. Světovou trojku nyní čeká souboj s Kazaškou Putincevovou, kterou čtvrtfinalistka letošního Australian Open porazila na začátku roku v Brisbane ve dvou setech.