VIDEO: Paire házel raketami, Kližana porazil i navzdory trestnému fiftýnu

- Petr Šístek

Benoit Paire se od postupu do semifinále turnaje v Montpellieru na kurtech trápil a čtyřikrát v řadě skončil v úvodním kole. To se náležitě podepsalo na psychice francouzského tenisty, který během utkání prvního kola turnaje v Miami proti Martinu Kližanovi neváhal dávat najevo svou frustraci. Ačkoliv bylo jeho počínání oceněno trestným fiftýnem, Paire dokázal sérii proher prolomit a po výhře 7:6(4) a 6:3 postoupil do dalšího kola!

Jak málo stačí Pairemu k vyvedení z míry, jasně dokumentoval již samotný úvod zápasu. Francouz začal dobře, sebral Kližanovi servis, avšak když se mu následně na servisu nedařilo podle představ a ve čtvrtém gemu čelil stavu 15:40, neváhal mrštit raketou o zem.

To jej ale správně nabudilo, gem otočil a výhodu brejku si udržel až do stavu 5:4, kdy podával na zisk setu. V tu chvíli se ale věci opět nevyvíjely podle představ francouzského tenisty. Brzy prohrával 0:30 a následně vyprodukoval velmi nepovedený pokus o zkrácení hry, po němž míček doplachtil sotva do poloviny sítě. A odnesla to opět raketa, takže místo toho, aby čelil třem brejkbolům, mu rozhodčí bez váhání udělil trestný fiftýn, čímž jej připravil o celý gem.

Benoit Paire se ale ani tímto spravedlivým trestem nenechal rozhodit, sadu nakonec ovládl v tiebreaku a druhé dějství již opanoval poměrem 6:3. Po utkání již hovořil o svých výlevech s nadhledem. „Nějaké rakety polámeme, ale to je život, o tom je tenis,“ konstatoval nevzrušeně pro web Baseline.com.

„Nyní jsem šest týdnů mírně zraněný a příliš si nevěřím. Ano, zlomil jsem pár raket, za to se omlouvám, ale nejdůležitější je, že jsem zvítězil a čeká mě zde další zápas,“ uzavřel francouzský tenista, kterého ve druhém kole čeká souboj se čtvrtfinalistou turnaje v Indian Wells Pablem Cuevasem.