Odměna za pomoc vedoucí k dopadení pachatele napadení Petry Kvitové byla navýšena na půl milionu

- Petr Šístek

Advokátní kanceláři KŠD LEGAL, která zastupuje Petru Kvitovou ve věci přepadení v jejím prostějovském bytě, se přihlásil muž, který si nepřeje zveřejnit své jméno. S cílem dát vyšetřování nový impuls nabídl navýšení odměny za dopadení pachatele tohoto činu. To bylo po konzultaci s Policií České republiky a agenturou zastupující Petru Kvitovou shledáno jako přínosný podnět a odměna je tak od této chvíle navýšena o 400 tisíc na celkového půl milionu korun.

Petra Kvitová byla neznámým pachatelem před loňskými Vánoci přepadena ve svém prostějovském bytě. Při činu byla pořezána na levé ruce a z tohoto zranění se stále zotavuje. Policii poskytla popis pachatele (viz snímek), avšak ten spravedlnosti stále uniká. Stávající odměna za pomoc vedoucí k jeho dopadení ve výši 100 tisíc korun byla nyní navýšena o 400 tisíc.

Nárok na vyplacení prvních dvou set tisíc z navýšené části odměny vznikne v okamžiku, kdy bude ze strany orgánů činných v trestním řízení zahájeno trestní stíhání takto ztotožněného pachatele. Nárok na výplatu zbylé části odměny (dvě stě tisíc) vznikne v okamžiku, kdy rozhodnutí, ve kterém bude shledán pachatel přepadení vinným, nabude právní moci. V případě splnění podmínek příslibu současně několika osobami bude odměna, na kterou vzniká podle příslibu nárok, rozdělena mezi tyto osoby rovným dílem. Veškeré informace musí být adresovány Policii ČR.