VIDEO: Zápas Veselého s Haasem přerušil leguán! Pořadatelé ho odchytili

- Jan Vojkůvka

Během tenisových klání jsme viděli už snad všechno. Obraty, nervydrásající výměny... Psy, co nosí míčky. Neposedné ptactvo, sestřelení ptáka míčkem i neodbytný bodavý hmyz útočící na hráče. Ale vše nyní trumflo Miami, kde utkání přerušila návštěva leguána!

Seběhlo se to jako blesk z čistého nebe. V utkání Jiřího Veselého s Tommy Haasem se tenisté bili o každý míček, dokráčeli až do třetí sady a... Za stavu 3:3 ve třetím setu se za německým veteránem zjevil nečekaný návštěvník.

Leguán, který si to nakráčel na dvorec, přerušil probíhající střetnutí a stal se velkou atrakcí nejen pro přítomné publikum, ale také pro Haase, který neváhal, doběhl si pro mobil a z ještěrem si udělal selfie.


Při snaze o odchyt navíc leguán nechtěl příliš spolupracovat a rozběhl se přes dvorec na opačnou stranu kurtu a hodlal si svou chvíli slávy ještě prodloužit. Vše se nakonec podařilo a jak leguán, tak i tenisté vyšli z nečekaného setkání bez újmy. Po krátké přestávce se následně Jiří Veselý prokousal k vítězství a postupu do druhého kola po setech 6:7, 6:3, 7:5.