Praha opět slibuje světové hvězdy! Šafářovou s Plíškovou doplní Wozniacká se Stosurovou

- Jan Vojkůvka

Více než měsíc zbývá do zahájení dalšího ročníku J&T Banka Prague Open na pražské Spartě, kde se na antukových dvorcích budou prohánět hvězdy ženského tenisu. Již nyní však turnaj může lákat na velmi bohaté obsazení, v jejímž čele budou stát Karolína Plíšková, Barbora Strýcová s obhájkyní titulu Lucií Šafářovou, ale i zahraniční hvězdy Caroline Wozniacká a Samantha Stosurová.

Turnaj, který se bude konat od 30. dubna do 6. května, by měl aspirovat opět na vylepšení nejen z hlediska kvality turnaje a jeho zázemí, ale především z hlediska hráčského obsazení. Opět totiž bude plný hvězd.

Zatímco v roce 2016 nenabídl podnik žádnou hráčku z elitní desítky, pro nadcházející ročník přislíbila svou účast Karolína Plíšková, v současnosti třetí hráčka světa, která může v nejbližších týdnech bojovat i o stupínek druhé nejlepší na světovém žebříčku.

Kromě české jedničky se na turnaj přihlásily (s jistotou účasti v hlavní soutěži) také obhájkyně loňského titulu Lucie Šafářová, členka první dvacítky Barbora Strýcová, talentovaná Kateřina Siniaková a na první světovou padesátku útočící Kristýna Plíšková.

Na turnaj dorazí navíc další dvě tenistky z první dvacítky. Největší zahraniční hvězdou antukového turnaje bude bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. Turnaje dotovaného 250 000 americkými dolary se zúčastní také Australanka Samantha Stosurová, finalistka posledního ročníku.

„Ukazuje se, že náš turnaj si ve světě získal skvělé jméno. Hráčky o něm vědí a do Prahy jezdí rády,“ cituje ředitelku Petru Černoškovou oficiální web turnaje. „Mým přáním je jako každý rok alespoň jedna Češka ve finále. Ale v letošní konkurenci to bude mimořádně těžké.“

Kromě wozniacké a Stosurové se do cesty českým hráčkám postaví také Chorvatka Ana Konjuhová, Číňanka Šuaj Čang či Američanka Christina McHaleová.

Pokud by ale turnaj začínal nyní, nasazenou jedničkou by byla Karolína Plíšková a mezi nasazenými by figurovaly ještě Strýcová, Šafářová a Siniaková.

Jak by vypadala nasazená osmička v tuto chvíli?

1. KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ
2. Caroline Wozniacká (DEN)
3. Samantha Stosurová (AUS)
4. BARBORA STRÝCOVÁ
5. Ana Konjuhová (CRO)
6. Čang Šuaj (CHN)
7. LUCIE ŠAFÁŘOVÁ
8. KATEŘINA SINIAKOVÁ

Zatím poslední tenistkou, jež by se nyní vešla do hlavní soutěže, je Lucemburčanka Mandy Minnelaová, 74. hráčka světa. Šest týdnů před turnajem je však brzy hovořit o tom, kam až se může posunout pomyslná hranice a které hráčky se jako náhradnice prosadí do hlavní soutěže.