Chorvatský future v Umagu, den #4: Pinkání tenisákem o šejkr i fotbálek s místními

- Jiří Vachtl, Antonín Bolardt

Čeští mladíci Jiří Vachtl s Antonínem Bolardtem první body do světového žebříčku po nezdaru v Poreči nevybojují ani v Umagu. Svou pouť, kterou musejí na začátku kariéry podstupovat i ti nejlepší tenisté planety, popisují v pravidelném vlogu. Dnes vám přinášíme čtvrtý díl mise v Umagu.

„Dnes je docela hnusné počasí, je velká mlha a trošku prší. Jirka bohužel podlehl Rusovi Avidzbovi, takže jsme čekali, jestli se dostaneme do debla, ale bohužel jsme se nedostali. Tak jsme si šli ještě odpoledne zatrénovat, ale kvůli mlze to nebylo nic moc. Dvě hodinky jsme si ale zahráli,“ popisoval den Bolardt.

„Můj dnešní zápas dopadl špatně. Nehrál jsem podle svých představ, první set jsem si nechal tradičně utéct, takže to bylo rychle 1:6 a prakticky vůbec se nehrálo. Ve druhé sadě jsem chytil začátek, hned jsem soupeře brejkl a vedl jsem 3:1. Mohl jsem ho brejknout i na 4:1 a asi bych ten set uhrál, ale nepovedlo se mi to. Pak jsem ovšem navázal na první set, kde jsem hrál fakt tragicky. Soupeř hrál sice dobře, ale nebyl nehratelný. Moc mi to nesedlo, nehrál jsem dobře a zaslouženě jsem prohrál 1:6 a 3:6. Takže jsem opět skončil ve třetím kole kvalifikace, což už moc jako úspěch neberu,“ líčil Vachtl.

Po konci v turnaji tak oba tenisté hledali vhodné odreagování. „Tonda se tu od chvíle, co vypadl, dva dny tak nudil, že vymyslel novou challenge - pinkání tenisákem o šejkr,“ hlásí s úsměvem Vachtl.

„Tuto novou challenge, kterou jsem v Umagu vymyslel z dlouhé chvíle, posílám do Česka a jsem zvědavý, jestli to někdo zvládne vícekrát než já,“ vyzývá Bolardt, který dokázal míček odpálit více než stokrát!

„Večer jsme šli ještě ven na workout, které máme kousek od našeho apartmánu. Je to hezké místo s fotbalovým hřištěm a posilovnou. Při našem cvičení se tam objevili nějací chorvatští kluci, tak jsme si s nimi šli zahrát fotbal a bylo to fajn zpestření,“ popisuje závěr dne Bolardt.

„Zítra se půjdeme podívat na stadion, kde se hraje turnaj ATP,“ závěrem ozřejmil další plány Vachtl.

Čtvrtý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

Třetí vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

Druhý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

První vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

Sedmý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Šestý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Pátý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Čtvrtý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Třetí vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po prohře ve 2. kole kvalifikace na Future v Poreči

Jiří Vachtl po prohře ve 3. kole kvalifikace na Future v Poreči

Druhý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po výhře v 1. kole kvalifikace na Futuru v Poreči nad Mikko Malinenem (SWE) 6:3, 4:6, 6:3:

Jiří Vachtl po výhře v 1. kole kvalifikace na Future v Poreči nad Borutem, Pucem (CRO) 1:6, 6:2, 6:1:

První vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Video po čtvrtfinálové výhře na futuru v Jablonci, které znamenalo premiérové body pro Bolardta s Vachtlem do světového žebříčku: Bolardt, Vachtl - Franěk, Poláček 3:6, 6:3, 10:6 (říjen 2016):