Není z jiné planety? Na Federera se po triumfu v Indian Wells valí chvála ze všech stran

- Petr Šístek

Ovládl dva největší turnaje právě probíhající sezony. Jen co u fanoušků mírně opadla euforie ze zisku osmnáctého grandslamového titulu na Australian Open, Roger Federer nenechal nikoho na pochybách a připsal si další nesmírně cenný triumf na Masters v Indian Wells. Jeho výkony obdivuje celý tenisový svět a svůj respekt vůči švýcarskému velikánovi se nebojí dát najevo na sociálních sítích.

S velmi výstižnou řečnickou otázkou přispěchal John Isner, který v Indian Wells skončil již ve třetím kole na raketě Gaëla Monfilse. Otázal se, zda si jsme stoprocentně jistí, jestli je Roger Federer skutečně z planety Země!

S vtipným srovnáním přispěchala legenda indického tenisu Vidžaj Amritraž. Poznamenal, že výkon Federera byl velkolepý, ostatně jako vždy, když šlo o důležité klání. A konstatoval, že ani nejlepší víno nemůže překonat sledování švýcarského génia.

Genie Bouchardová nejprve lakonicky konstatovala, že Roger byl šílený, aby se následně podělila o svou soukromou konverzaci, která dokládá, jak moc na ni Švýcar zapůsobil. Vystoupení Federera označila za neuvěřitelné a svěřila se, že jí ho hlava nebere. A na reakci, že je švýcarský tenista „na vlně“, si neváhala přisadit, že není pouze „na vlně“, vždyť dokázal vyhrát Australian Open i Masters v Indian Wells!

Americký novinář Ben Rothenberg pak zaslal zcela impozantní výčet triumfů Rogera Federera na granslamových turnajích a podnicích kategorie Masters. A obrázky koz v tweetu naznačují, koho Rothenberg považuje za nejlepšího tenistu všech dob. Anglické pojmenování pro kozu „GOAT“, je totiž rovněž užívanou zkratkou pro „greatest of all time“ (= nejlepší všech dob).

Se zajímavým historickou vsuvkou přispěchal také další z novinářů Ed McGrogan. Vyzdvihl Federerovu dlouhověkost připomenutím, že Švýcar před jedenácti lety na Australian Open a v Indian Wells přehrál současného turnajového ředitele úvodního Masters sezony Tommyho Haase, svého trenéra Ivana Ljubičiče či komentátora jeho nynějšího finálového zápasu Jamese Blakea.

A právě James Blake, bývalý čtvrtý hráč světa, vyzdvihl nejen Rogera Federera, ale i jeho finálového soupeře Stana Wawrinku, kterému pochválil i závěrečný projev na kurtu.