Takovou výhru jsem nečekal, přiznává Vít Kopřiva

- Daniel Kubelka

O veliké překvapení se ve 2. kole pražského Futures postaral osmnáctiletý český tenista Vít Kopřiva. V generačním souboji přehrál zkušeného Jana Hernycha ve dvou setech a vybojoval si postup mezi osm nejlepších hráčů turnaje. Ze svého vítězství měl po zápase pochopitelně velikou radost.

„Jsem šťastný, takovou výhru jsem nečekal. Je to super pocit porazit takto zkušeného hráče. Soupeř byl kdysi hodně vysoko na žebříčku a i když se teď drží někde kolem třístého místa, je to pro mě skvělý výsledek,“ uvedl krátce po skončení zápasu s bývalým 59. hráčem světového žebříčku.

Kopřiva byl spokojen se svým výkonem, i když dobře věděl, že zkušenější protivník dnes prostě neměl svůj den. „Po celý zápas jsem hrál dobře. Soustředil jsem se a hrál jsem to, co jsem chtěl. Soupeř dnes nehrál svůj nejlepší tenis. Když jsem nezahrál úplně nejlépe, tak mi ale pomohl svojí chybou. Ale já jsem se celý zápas držel tak, jak jsem měl.“

Ačkoliv skóre zejména druhého setu, kdy Kopřiva nadělil soupeři tolik nepopulárního „kanára“, vypadá jednoznačně, dle slov osmnáctiletého mladíka tomu tak rozhodně nebylo. „Vypadalo to jako jednoduché vítězství, ale nebylo to tak. Mohl jsem si jednou prohrát servis a hned by se to nějak otočilo. V prvním setu jsem čelil nekolika brejkbolům, ale naštěstí jsem to ustál. Druhý set sice vypadal jednoduše, ale mohlo to klidně dopadnout ve prospěch soupeře,“ zhodnotil průběh samotného zápasu Kopřiva.

A jaké jsou ambice mladíka, který si po dnešní výhře ještě vylepší své kariérní maximum? „Postup do dalšího kola mě samozřejmě těší, ale moje ambice zůstávají stejné. Jdu zápas od zápasu a uvidíme, co předvedu zítra. Myslím si, že stejně jako dnes, nemám, co ztratit,“ nemění své turnajové plány Kopřiva ani po velkém vítězství.