Petra Kvitová 3 měsíce po napadení? Při podávání rukou už v žertu nabídla zraněnou levačku!

- Ivo Horký

Fanoušci, jásejte! Vše jde podle plánu, žádné komplikace zatím nenastaly! Tři měsíce po napadení neznámým darebákem pokračuje Petra Kvitová v úspěšné rekonvalescenci pořezané levé ruky. Její plány o návratu na kurty se pomalu začínají zhmotňovat!

Jistě, ještě ji čeká dlouhá cesta, ale důležité je, že tenistčin stav se stále zlepšuje. „Petra se vrátila ze soustředění na Kanárských ostrovech. Mluvil jsem s ní minulý týden, byla opálená a ve velmi dobré náladě,“ popisoval mluvčí fedcupového týmu Karel Tejkal.
Hráčka už nemá levačku chráněnou dlahou ani obvazy. „Při pohledu na ruku není na první pohled vůbec patrné, že šlo o tak vážné zranění na tolika místech. Petra už ruku používá k běžným činnostem, upravuje si jí vlasy. Dokonce jsme se žertem pozdravili tak, že jsme si podali levé ruce!“ prozradil Tejkal.
Rozhýbává a posiluje
Česká šampiónka má za sebou i další kontrolu u doktora Radka Kebrleho, který ji poraněné šlachy a nervy na specializované klinice ve Vysokém nad Jizerou operoval. „Stále jde vše podle plánu a bez komplikací. Petra ruku dál rozhýbává, posiluje a vše směřuje k tomu, aby mohla hrát co nejrychleji tenis,“ řekl její mluvčí, jenž nicméně o žádném konkrétním datu návratu nechtěl spekulovat: „Bylo by neseriozní teď říkat jakýkoli termín. Všichni ale věříme, že to bude v co nejkratší době.“
Přestože Kvitová poskytla policii detailní popis násilníka, ta je v hledání pachatele prostějovského útoku bezradná. A to i přesto, že si celý případ převzali krajští kriminalisté.