Chorvatský future v Umagu, den #3: Zaplotnik hrál za plot a nadešel čas barvení vlasů

- Jiří Vachtl, Antonín Bolardt

Čeští mladíci Jiří Vachtl s Antonínem Bolardtem se po neúspěchu v chorvatské Poreči vydali do nedalekého Umagu, kde hodlají zabojovat o zisk prvních bodů do světového žebříčku. Svou pouť, kterou musejí na začátku kariéry podstupovat i ti nejlepší tenisté planety, popisují v pravidelném vlogu. Dnes vám přinášíme třetí díl mise v Umagu.

„Dneska bylo na programu druhé kolo kvalifikace. Počasí bylo podobné jako včera, teplota nepřesáhla 13 °C, docela foukalo a byla kosa. Já jsem svůj zápas zvládnul mnohem lépe než včera a za padesát minut jsem vyhrál 6:1 a 6:0. Soupeř moc nekladl odpor, bylo to v pohodě. Jsem rád, že jsem pošetřil nějaké síly, které se určitě budou hodit zítra ve třetím kole kvalifikace. Budu hrát s Rusem Avidzbou, který je 950. v žebříčku, takže mě určitě nečeká nic lehkého. Ale budu odpočatý, dám do toho všechno a uvidíme, jak to půjde,“ hlásí Vachtl

„Jirkův soupeř Zaplotnik to hrál dost často za plot. Jelikož si dneska moc nezahrál, tak si aspoň odpočinul a zítra bude připravený na Rusa Avidzbu. Uvidíme, jak mu to půjde,“ je zvědavý na počínání svého kamaráda Bolardt.

Čeští tenisté ale měli na programu i zábavné záležitosti. „Včera večer také došlo na plnění naší sázky, na které se můžete podívat,“ vyprávěl s úsměvem Vachtl.

Antonín Bolardt totiž skončil v kvalifikaci dříve než Vachtl a musel si tak obarvit vlasty. „Barvu mám na sobě neprofesionálně nanesenou a bojím se, co z toho vznikne. Doufám, že nebudu zrzavý, to by byl průser,“ říkal s obavami Bolardt.

A skutečně. Poté, co Bolardt v zrcadle spatřil výsledek svého snažení, nebral si servítky. „To si děláš p*del! Tohle jsem nečekal, až přijedu do Prahy, tak půjdu dohola,“ chrlil ze sebe první dojmy. S menším časovým odstupem již vše bral s nadhledem. „Bohužel je to trošku takové do zrzava, takže jsem nespokojen,“ konstatoval smířlivě.

Rozhodně ale chystá za prohranou sázku odplatu. „Jirka je lucker, který má ve všem štěstí, hlavně na losy, takže ho budu muset uhrát na nějakou sázku, aby také něco odnesl. Určitě něco vymyslím,“ plánuje.

„Po Jirkově zápase jsme se šli zapsat do debla. Jsme zatím asi šestí, tak uvidíme, jestli se dostaneme. Rádi bychom si ho zahráli,“ hlásí Bolardt.

A na kurtech je zaujal i mladý talent. „Ještě tady s námi startoval v kvalifikaci Zsombor Piros, který letos vyhrál juniorku Australian Open. Sice je malý, ale hraje docela dobře. Je hodně běhavý a zarputilý,“ chválí jej Bolardt.

Na závěr dne se tenisté vydali k moři. „Když jsme se vydali natáčet dnešní blog na molo, tak přišel potápěč, který se chystal do vody, a na rozdíl od Tondy si musel brát neopren, čemuž jsme se smáli. Tonda už i znovu okusil vodu, protože včera vypadl, tak se tady nudí. Nasbíral nějaké mušličky,“ uzavřel Vachtl.

Třetí vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

Druhý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

První vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

Sedmý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Šestý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Pátý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Čtvrtý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Třetí vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po prohře ve 2. kole kvalifikace na Future v Poreči

Jiří Vachtl po prohře ve 3. kole kvalifikace na Future v Poreči

Druhý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po výhře v 1. kole kvalifikace na Futuru v Poreči nad Mikko Malinenem (SWE) 6:3, 4:6, 6:3:

Jiří Vachtl po výhře v 1. kole kvalifikace na Future v Poreči nad Borutem, Pucem (CRO) 1:6, 6:2, 6:1:

První vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Video po čtvrtfinálové výhře na futuru v Jablonci, které znamenalo premiérové body pro Bolardta s Vachtlem do světového žebříčku: Bolardt, Vachtl - Franěk, Poláček 3:6, 6:3, 10:6 (říjen 2016):