Chorvatský future v Umagu, den #1: Rychlý přesun, krásný areál a šílená sázka

- Antonín Bolardt, Jiří Vachtl

Čeští mladíci Jiří Vachtl s Antonínem Bolardtem se po neúspěchu v chorvatské Poreči vydali do nedalekého Umagu, kde hodlají zabojovat o zisk prvních bodů do světového žebříčku. Svou pouť, kterou musejí na začátku kariéry podstupovat i ti nejlepší tenisté planety, popisují v pravidelném vlogu. Dnes vám přinášíme první část mise v Umagu.

„Cesta sem trvala půl hodinky. Těšili jsme se do dalšího klubu v Chorvatsku,“ měl radost z rychlého přesunu do Umagu Antonín Bolardt, který společně s Jiřím Vachtlem cestovali autem a při jízdě se kochali nejen krajinou, ale i poslechem hudby. „Po ubytování jsme si šli zahrát s Lukášem Vejvarou, dalším klukem z Čech, což nás těší.“

Do Umagu to z Poreče rozhodně není daleko a daleko to od dvorců na místě není ani do areálu, ve kterém se koná turnaj ATP. I letos budou místní antukové kurty v polovině července patřit nejlepším mužským tenistům světa.

„Areál v Umagu sídlí asi kilometr od areálu, kde se koná ATP turnaj. Určitě se tam zajdeme s Tondou během týdne podívat,“ nabudil fanoušky Jiří Vachtl, který také blíže představil místo, kde se odehraje následující turnaj kategorie futures, začínající v sobotu kvalifikací. „Hraje se v areálu tenisové akademie, kde je 14 antukových kurtů. Areál je nový, zázemí je skvělé. Šatný jsou oproti Poreči velké a zázemí je pro hráče nesrovnatelné,“ vypočítal plusy po přesunu z Poreče.

„Tenis je v Umagu určitě hodně uznávaný, protože na každém kruhovém objezdu jsou sochy tenisáků. Buď jsou skleněné nebo z betonu či namalované,“ divil se s uznáním Bolardt.

Během volných chvil si oba mladí tenisté opět připravili další z řady sázek, které mají především pobavit. „Kdo skončí v kvalifikaci dříve, tak si bude muset obarvit vlasy na hodně světlý blond. A když vypadneme ve stejném kole, tak se obarvíme oba,“ smál se Vachtl.

„Někdo z nás se bude muset obarvit, což asi nebude úplná sranda,“ podotkl Bolardt. „Má to ale jeden vroubek. Když se oba kvalifikujeme, tak si hlavy neobarvíme. A když někdo z nás udělá bod, tak si barvu na hlavu dáme,“ vysvětlil všechny možné scénáře.

Kvalifikace v Umagu nakonec přinesla Jirkovi Vachtlovi jako soupeře domácího Dina Bonettu a Tondovi Bolardtovi slovenského soka Patrika Obala.

První vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Umagu:

Sedmý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Šestý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Pátý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Čtvrtý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Třetí vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po prohře ve 2. kole kvalifikace na Future v Poreči

Jiří Vachtl po prohře ve 3. kole kvalifikace na Future v Poreči

Druhý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po výhře v 1. kole kvalifikace na Futuru v Poreči nad Mikko Malinenem (SWE) 6:3, 4:6, 6:3:

Jiří Vachtl po výhře v 1. kole kvalifikace na Future v Poreči nad Borutem, Pucem (CRO) 1:6, 6:2, 6:1:

První vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Video po čtvrtfinálové výhře na futuru v Jablonci, které znamenalo premiérové body pro Bolardta s Vachtlem do světového žebříčku: Bolardt, Vachtl - Franěk, Poláček 3:6, 6:3, 10:6 (říjen 2016):