VIDEO: Nejhorší zářez v historii tenisu? Jasný aut po servisu proti brejkbolu uznali rozhodčí jako eso

- Jan Vojkůvka

Vztek jím cloumal, ale nemohl nic dělat. Borna Čorič v americkém Irvingu sahal po obratu, ale doslova ho zařízlo špatné rozhodnutí rozhodčích ohledně servisu Dustina Browna. Místo evidentního autu bylo zahlášeno eso a shoda, odvrácený brejkbol. Ač se sport vyvíjí a snaží se zabraňovat lidským omylům, drahá technologie v tenise není dostupná všude a doplatil na to právě chorvatský tenista, jehož rozčilování nemohlo nic změnit.

V utkání druhého kola na challengeru v Irvingu se chorvatský tenista Borna Čorič v náročné dvouhodinové bitvě s Němcem Dustinem Brownem dostal na pokraj vyřazení a v desáté hře třetí sady měl poslední příležitost, jak svůj osud na turnaji změnit. Při servisu Browna se dostal k brejkbolu a mohl bojovat o zvrat.

Brown se připravil na podání, prudce napálil míček a... ten dopadl mimo obdélník určený pro servis. Jenže čárový rozhodčí zahlásil dobrý míč, což záhy potvrdil umpirový a z chybného podání bylo náhle eso a odvrácený brejkbol. Čorič se snažil zvrátit rozhodnutí, rozčiloval se, ale nemohl udělat nic.

Brown nakonec vyhrál 4:6, 6:4, 6:4, ale co je na celé situaci nejhorší? Umpirový rozhodčí přiznal možnou chybu, když o pár míčků později při dalším Čoričově rozčilování proti esu na další brejkbol zpětně prohlásil: „Tenhle byl uvnitř. Předtím to byl pravděpodobně aut, ale tenhle byl dobrý.“