Zase jsem hrála bez servisu, posteskla si Plíšková po porážce. Svůj výkon hodnotí vysoko

- Jan Vojkůvka

Byl to podle ní nejlepší zápas, jaký na turnaji odehrála. Přesto česká tenistka zvítězit nedokázala, když narazila na silnější sokyni. Třetí porážka v sezoně na konto Karolíny Plíškové přistála po nervydrásající bitvě se Světlanou Kuzněcovovou, s níž se bila na dvorci dvě hodiny a prohrála dvakrát 6:7. „Nechci říct, že jsem hrála dobře, ale určitě nejlepší zápas na turnaji,“ řekla na tiskové konferenci Plíšková. Utkání rozhodovalo několik míčků a štěstí se nakonec přiklonilo na stranu Rusky.

Dramatický souboj, který přinesl velký počet brejkbolů i ztracených servisů, měla lépe rozehraný ruská tenistka. Ta sice výhodu dvou brejků v prvním setu ztratila, ale nakonec udolala soupeřku v tiebreaku. Stejně tak dokázala Kuzněcovová vydolovat výhru i ve druhém dějství, když uspěla ve druhém tiebreaku a postoupila potřetí v kariéře do finále v Indian Wells, kde hrála o titul už v letech 2007 a 2008.

Plíšková po utkání vztekle zahodila raketu, měla vztek sama na sebe. Nedokázala se vyvarovat chyb, které prostřídávala ve své hře společně s výtečnými vítěznými míčky. Prohře nezabránila, její výkon si však postup zasloužil. Stejně tak výkon Kuzněcovové. Do finále ale mohla projít jen jedna.

„Vždy jsem měla nějaké šance na výhru, ale naneštěstí jsem hrála s dobrými hráčkami. Vždy to bylo s takovými soupeřkami 50 na 50. Musíte předvést svůj nejlepší tenis, abyste je porazili. Jsem si jistá, že Světlana si ve finále povede dobře, bez ohledu na to, jestli vyhraje nebo ne. Na tomhle turnaji je těžké ji v těchto podmínkách porazit,“ řekla Plíšková během pozápasové tiskové konference. „Obzvlášť večer nejsou míčky tak rychlé jako přes den. Myslím, že navíc bylo dnes trochu chladněji.“

I přes frustraci z porážky mohla být s předvedenou hrou spokojena, což se během pobytu v Indian Wells příliš často nestávalo. „Určitě, myslím, že jsem hrála... nechci říct, že dobře, ale byl to nejlepší zápas. Poslední a zároveň nejlepší, nejlepší zápas na turnaji,“ přitakala třetí hráčka světa.

„Měla jsem pár šancí v prvním setu. A taky ve druhém, kdy jsem byla o gem nahoře, ale snadno jsem si prohrála servis. Tiebreaky jsem neodehrála dobře. (Kuzněcovová) hrála lépe a v tiebreaku dobře servírovala. Moje podání naopak odešlo. Celý turnaj mi servis moc nešel. Vlastně po celý turnaj jsem hrála bez servisu,“ upozornila Plíšková.

„Ale byl to dobrý zápas. Potřebuji zápasy, jako je tento. Je to moje třetí prohra v sezoně a myslím, že utkání bylo z mé strany nejlepší z těch, co jsem prohrála. Takže určitě tu jsou pozitiva,“ držela se optimistického náhledu na prohrané utkání.

Během kalendářního roku 2017 se již dokázala prokousat na třetí místo světa a vyhrát 19 zápasů z 22 zápasů. Fenomenální vstup do sezony těší i Karolínu, která by si však s výběrem nejlepšího zápasu, který v této sezoně odehrála, asi jen tak neporadila. „Je těžké říct, jaký byl nejlepší, protože si nemyslím, že bych sehrála tolik dobrých zápasů,“ řekla ke své bilanci Plíšková. „Mám dva tituly, semifinále odsud a čtvrtfinále z Melbourne, ale nejlepší turnaj byl pro mě asi ten z Brisbane. Hlavně v semifinále a finále jsem se cítila dobře,“ podotkla.

„A samozřejmě turnaj v Dauhá. Ale myslím, že jsem všude hrála solidně. Ne nějaký skvělý a nadpozemský tenis, ale dostačující k tomu, abych porazila nějaké hráčky a stejně tomu bylo i na tomto turnaji,“ dodala česká tenistka, kterou nyní čeká přesun do Miami.