Jsem opravdu velmi šťastný, přiznal Federer po druhém letošním skalpu Nadala

- Jan Havlovic

Celý tenisový svět se těšil na tuhle bitvu. Osmifinálový duel Federera s Nadalem přinesl druhé letošní vítězství švýcarského elegána, který strávil na kurtu hodinu a deset minut. Fanoušci si zjevně přáli daleko vyrovnanější bitvu, avšak sám Federer byl za tak poměrně rychlé vítězství velmi rád. „Ušetřit síly v některých zápasech je skvělý bonus,“ přiznal desátý hráč světového žebříčku.

„Porazit Rafu na jakémkoliv povrchu je pro mě velmi dobrý výsledek,“ uvedl spokojený Federer v rozhovoru pro oficiální stránky ATP. Rodák z Basileje předvedl skutečně povedený výkon a potvrdil, že je na začátku letošní sezony skvěle připravený. „Předváděl jsem velmi dobrou hru. Byl jsem schopný hrát agresivně, což se mi vyplatilo.“

Očekávalo se, že se Rafael Nadal pokusí oplatit svému soupeři porážku z finále Australian Open, avšak tuto variantu Federer skvělým výkonem rázně odmítl. „Vyhrát takový zápas tady v Indian Wells je skvělý pocit. Atmosféra byla výborná,“ pochválila švýcarská tenisová legenda fanoušky.

„Jsem opravdu velmi šťastný,“ dodal osmnáctinásobný grandslamový šampion.

V loňském roce Švýcar v Kalifornii nestartoval, a tak si může opět vylepšit postavení v žebříčku. V dalším kole ho čeká šestnáctý tenista světa, Australan Nick Kyrgios, který v nočním zápase dokázal podruhé během necelých dvou týdnů porazit Novaka Djokoviče. „Ano, je to poměrně překvapivé, že Kyrgios dokázal Novaka znovu porazit. Je to překvapující, ale pouze to ukazuje, jak je Nick dobrý,“ uvědomuje si Federer sílu svého dalšího soupeře.

„Budu se muset vypořádat s jeho servisem, který má na tomto turnaji opravdu výborný,“ okomentoval zkušený Švýcar hlavní zbraň svého soupeře.

„Nyní mám den volna, což je před čtvrtfinálovým duelem příjemné,“ přiznal Federer závěrem.