Kyrgios opět uchvátil diváky skvělými údery! Nyní ho čeká velká výzva – Novak Djokovič

- Jan Havlovic

Nick Kyrgios je vskutku zvláštní tenista. O svých tenisových schopnostech již nespočetkrát přesvědčil každého fanouška. Pokud ho však zápas nebaví, dá to jasně najevo. V Indian Wells ovšem předvedl několik krásných úderů, které zvedaly diváky ze sedadel!

Už po losu turnaje v Indian Wells tenisoví fanoušci věděli, že se mohou již ve čtvrtém kole potencionálně těšit na parádní zápasy. Příliš do smíchu však zřejmě nebylo Nicku Kyrgiosovi, neboť věděl, že může narazit na Djokoviče a pokud by světovou dvojku porazil, střetne se s Federerem nebo Nadalem.

Australská tenisová jednička si při dosavadní cestě turnajem poradila s Argentincem Zeballosem a Němcem Alexanderem Zverevem, v obou případech Kyrgios neztratil ani set! Tenisové fanoušky pobavil zejména v zápase s talentovaným německým tenistou. Rodák z Canberry působil na kurtu v některých výměnách uvoleněným dojmem, avšak jeho údery byly světové.

Zverev dokázal svého soupeře v osmém gemu druhého setu přelobovat. Kyrgios si ležérně doběhl k míčků a zahrál krásný tweener, po kterém se přesunul na síť, kde celou výměnu ukončil precizně provedeným stopvolejem. „Ano, předvedl jsem tam několik opravdu dobrých úderů a myslím, že to byl dobrý zápas,“ neskrýval spokojenost aktuálně šestnáctý hráč světového žebříčku.

Kyrgiose nyní čeká další velká výzva! V osmifinále turnaje v Indian Wells se střetne s Novakem Djokovičem, kterého dokázal před dvěma týdny porazit na turnaji v mexickém Acapulcu! „Jako malý jsem snil o tom, že budu hrát proti nejlepším hráčům světa a nyní takový zápas přichází. Nebojím se, naopak se na to utkání velmi těším,“ přiznává Australan.

Zajímavostí je, že Kyrgiose čeká ve čtvrtek také čtvrtfinále čtyřhry po boku Nenada Zimonjiče – velkého kamaráda Novaka Djokoviče!