Chorvatský future v Poreči, den #5: Sparing s Kolářem, raut, "dřevák" Delič i další sázka

- Filip Lefenda, Jiří Vachtl, Antonín Bolardt

Čeští mladíci Jiří Vachtl s Antonínem Bolardtem se snažili získat první bod do světového žebříčku na turnaji kategorie futures v chorvatské Poreči. Svou pouť, kterou musejí na začátku kariéry podstupovat i ti nejlepší tenisté planety, popisují v pravidelném vlogu. Dnes vám přinášíme jeho pátou část.

Oba mladíci v kvalifikaci neuspěli, hlavní soutěž se však rozjela pro Zdeňka Koláře, který je v Poreči nasazenou trojkou. Bolardt tak ráno se svým krajanem potrénoval. „Byl jsem docela rád, že jsem si s ním mohl zahrát. Pak jsme se šli s Jirkou zapsat na debla. Bohužel jsme zjistili, že jsme asi pátí pod čárou, takže to zřejmě bude bez šance,“ povzdechl si osmnáctiletý Čech. 

Posléze se s Jiřím Vachtlem vydali svého v tuto chvíli slavnějšího tenisového kolegu podpořit. Kolář zdolal po bojovném výkonu Argentince Casanovu 6:3 a 7:5, a čeští mladíci si zpříjemnili sledování tenisu nejen dobrým jídlem. „Vedle jeho kurtu se začal chystat raut, což jsme rád zpozoroval. S Jirkou jsme se pak k rautu přidali. Byly tam nějaké dortíčky, chlebíčky a takové zajímavé věci. Pak nám nabízeli víno nebo džus. Já jsem si vzal džus, byli jsme tu na tenise, že jo? Víno ani moc nemusím,“ přiznal Bolardt.

Nečekané pohoštění přivítal také o dva roky starší Vachtl. „S Tondou jsme se jako správní Češi přidali a dali si taky,“ líčil s úsměvem. Start hlavní soutěže tamějšího turnaje neušel ani pozornosti médií. „Objevily se zde dva televizní štáby, reportáže tam dělala chorvatská HRTV a ještě nějaká místní istrijská televize, takže to bylo velice sledované,“ vzpomínal dále na události pátého dne Jirka.

Ten pro čtenáře Tenisového světa opět přidal i vtipnou příhodu. „Po Zdenkově zápasu jsme se šli podívat i na ostatní kurty a na tom hlavním hrál domácí Chorvat s nějakým Argentincem, který je na žebříčku okolo pětistého místa. Prohrával 2:5 a moc mu to zrovna nešlo. Tonda tam pronesl, že je to určitě nějaký dřevák, který dostal volnou kartu od pořadatelů, a tak jsme šli na jiný kurt. No a pak jsme se vrátili, Chorvat to otočil, první set vyhrál 7:6. Poté přišel i Zdeněk a Tondu trošku uzemnil, protože nám řekl, že ten Chorvat je Mate Delič, který byl okolo 150. místa na žebříčku a prý hrál dokonce i nějaké semifinále na okruhu ATP,“ vzpomněl si pobaveně na celou situaci Jiří Vachtl. Mate Delič, aktuálně 610. hráč světa, zdolal ve zmíněném utkání Juana Pabla Ficoviche 2:1 na sety. 

Také další program českých hráčů byl tenisový, tentokrát už se ale opět zapojili aktivně. “Po obědě jsme se vydali zpátky na kurty, kde jsme si šli zahrát. Tondovi při sparingu praskly během asi pěti úderů dvě rakety, takže z toho byl rozhozený a běžel domů pro další. Navečer jsme se vydali zahrát si ještě jednou, a protože se rádi sázíme, tak jsme se vsadili o dvacet kun, kdo vyhraje. Bohužel jsem prohrál, tak jsem o dvacet kun lehčí. Co se dá dělat…,“ povzdechl si v závěru denního zhodnocení dvacetiletý Vachtl.

Ve čtvrtek se oba borci vydají na místo, kde začala česká pouť ke dvěma salátovým mísám. Fanoušci Tenisového světa se tak mají opět na co těšit.

Pátý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Čtvrtý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Třetí vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po prohře ve 2. kole kvalifikace na Future v Poreči

Jiří Vachtl po prohře ve 3. kole kvalifikace na Future v Poreči

Druhý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po výhře v 1. kole kvalifikace na Futuru v Poreči nad Mikko Malinenem (SWE) 6:3, 4:6, 6:3:

Jiří Vachtl po výhře v 1. kole kvalifikace na Future v Poreči nad Borutem, Pucem (CRO) 1:6, 6:2, 6:1:

První vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Video po čtvrtfinálové výhře na futuru v Jablonci, které znamenalo premiérové body pro Bolardta s Vachtlem do světového žebříčku: Bolardt, Vachtl - Franěk, Poláček 3:6, 6:3, 10:6 (říjen 2016):


Galerie