To byla paráda! Del Potro se zaskvěl úchvatným tweenerem!

- Radek Štohl

Turnaj v Indian Wells se pořádně ještě ani nerozběhl a už nabídl řadu zajímavých momentů i výměn. Naposledy se o tom mohli tenisoví fanoušci přesvědčit v argentinském souboji mezi navrátivším Juanem-Martinem Del Potrem a Federicem Delbonisem, když prvně jmenovanému hráči se povedl nádherný tweener, který nejen diváky na tzv. pátém grandslamu sezóny pozvedl ze sedadel.

Již v prvním kole zdejšího podniku byla k vidění exkluzivní výměna, kterou divákům nabídli Mannarino a Mónaco. Argentinskému tenistovi nestačila k zisku fiftýnu ani ukázková ,,rybička“ u sítě. A další krásný okamžik nenechal na sebe dlouho čekat.

Francis Dellbonis prohrával proti svému krajanovi v úvodním setu 1:3 na gemy a do páté hry šel na podání právě on. Jeho zkušenější protivník se na příjmu zkoncentroval dostatečně na to, aby se mu první servis na kříž podařilo vysokým úderem vrátit zpátky do kurtu. Hráč na servisu se následně pokusil o zkrácení hry, které osmadvacetiletý Del Potro jenom stěží doběhl. Pohotový Delbonis neváhal a svého soupeře přeloboval do levého části kurtu. Stříbrný medailista z Olympijských her v Rio de Janeiru se ovšem nevzdal a za zdánlivě ztraceným míčkem se rozeběhl. V té chvíli již zbývala jediná možnost, jak balónek efektivně vrátit na druhou stranu kurtu. Ačkoliv méně známější borec, který v roce 2013 porazil Rogera Federera, stál na síti připravený, tak s následnou variantou rozhodně nepočítal. Jak výměna nakonec dopadla, se můžete podívat v přiloženém videu.

Tento okamžik možná Del Potrovi lehce uškodil, neboť hned v následující hře přišel o vybojovaný brejk a za stavu 4:5 při vlastním podná dokonce musel odvracet setbol. I přes tuto skutečnost však favorit nakonec celé utkání vyhrál 7:6 6:3 a postoupil tak do třetího kola, ve kterém narazí na Novaka Djokoviče.