Chorvatský future v Poreči, den #2: Přelézání plotu, housenky na kurtu, Růžovka i Zdenda Kolář

- Jiří Vachtl, Antonín Bolardt

Čeští mladíci Jiří Vachtl s Antonínem Bolardtem se snaží získat první bod do světového žebříčku na turnaji kategorie futures v chorvatské Poreči. Svou pouť, kterou musejí na začátku kariéry podstupovat i ti nejlepší tenisté planety, popisují v pravidelném vlogu. Dnes vám přinášíme jeho druhou část. Oba měli dobrou náladu, protože svá úvodní vystoupení na turnaji vyhráli.

Jiří Vachtl: Dnešek pro nás začal hrozně brzo. Vstávali jsme už ve tři čtvrtě na sedm. Včera jsme si už nestihli zamluvit kurty na rozehrávku, tak jsme šli dneska na půl osmou na kurty. Areál však byl zamčený, což nás trochu udivilo. Přece jen tu mají 128 lidí v kvalifikaci, tak by měli počítat s tím, že se hráči budou snažit rozehrát... Nicméně nepočítali, takže jsme byli nuceni přehodit bágly přes plot, přelézt ho a jít si zapinkat. Jinak to nešlo. Pak jsme dostali řádně vynadáno od místního správce, ale Tonda to svojí chorvatštinou ukecal. :-)

Antonín Bolardt: Když mi dával rozhodčí balony na zápas, ptal se mě, zda znám Pantůčkovou, že je to jeho ex. Docela jsem se tak zasmál ještě před zápasem. Smích mě bohužel po prvním setu přešel, protože druhý set jsem měl vyhrát 6:2 nebo 6:3, ale já ho prohrál. Před třetím setem jsem šel na záchod a když jsem se vrátil zpátky, byli na kurtu čtyři správci a na kurtu se nám objevila dvoumetrová řada housenek, které šly přesně za sebou. Další docela zajímavá vložka do zápasu. Třetí set jsem pak zvládnul a odešel jsem "happy" z kurtu. Pak jsem se šel dívat na Jirku, který zrovna prohrál první set s Pucem a poprosil mě, abych mu došel pro nějaké sušenky. Myslel jsem, že si dělá srandu. Měl jsem v nohách tři sety, ale do toho obchodu jsem mu došel a sušenky přinesl. Nakonec myslím, že mu to docela pomohlo k obratu.

Stál jsem u plachty a koukal na jeho soupeře Boruta Puce, jak si šel pro míček. Najednou se pro něj ohnul a už se neohnul zpátky. Heknul a vzal si medical time. Jirku to nerozhodilo a dotáhl zápas do vítězného konce. Mimo mě a Jirku tu startují v kvalifikaci z Čechů ještě Filip Brtnický a Tomáš Frömmel. Brtnický dneska postoupil a Frömmel bohužel prohrál 5:7 ve třetím po velkém boji.

Jiří Vachtl: Po zápasech jsme se vydali na pokoj udělat si pozdní oběd a pak následoval tradiční Tondův odpolední program, což je sledování Ordinace v růžové zahradě. Tonda je největší fanoušek tohohle seriálu, kterého znám. Obrečel tu smrt paní Babákové, ale snad už to bude v pohodě. :-)

Odpoledne jsme spíš relaxovali a najednou jsme slyšeli, jak přijelo auto s nějakými novými hosty a slyšeli jsme češtinu. Bylo nám to divné, tak se šel Tonda podívat a zjistili jsme, že ve stejném baráku jako my, bude bydlet i Zdenda Kolář s tátou. To je super a doufáme s Tondou, že se nám ho podaří ukecat na nějaký sparing.

Antonín Bolardt: Zítra čeká Jirku Slovinec Boh, který má ranking. Má na ATP jeden bod, který uhrál docela srandovně, když mu to soupeř po prvním setu skrečnul. Věřím, že Jirka zítra vyhraje a soupeře na tom kurtu rozdrtí.

Jiří Vachtl: Tondu čeká Rumun Antonescu. Tonda se na něj ptal Zdendy a jeho táty a nedozvěděl se moc pozitivní zprávy. Zdeňkův táta říkal, že ten Rumun si poté, co tu včera za půl hodiny vyhrál 6:0, 6:0, odskočil do Rovinje na finále debla na předešlém futuru (pozn. aut: i v něm zvítězil). Z toho byl Tonda trochu skleslý, ale už je zase namotivovaný a věříme, že to oba zvládneme jako dneska.

Druhý vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Antonín Bolardt po výhře v 1. kole kvalifikace na Futuru v Poreči nad Mikko Malinenem (SWE) 6:3, 4:6, 6:3:

Jiří Vachtl po výhře v 1. kole kvalifikace na Future v Poreči nad Borutem, Pucem (CRO) 1:6, 6:2, 6:1:

První vlog Jiřího Vachtla a Antonína Bolardta z Poreče:

Video po čtvrtfinálové výhře na futuru v Jablonci, které znamenalo premiérové body pro Bolardta s Vachtlem do světového žebříčku: Bolardt, Vachtl - Franěk, Poláček 3:6, 6:3, 10:6 (říjen 2016):