Dočkal se rychlé pomsty! Nišioka dostal druhou šanci a porazil přemožitele z kvalifikace

- Jan Havlovic

Leckterému tenistovi se po prohraném zápase honí hlavou myšlenky o odvetě a promítá si, co v příštím zápase udělat lépe, aby byl proti danému soupeři úspěšný. Mnohdy však na odvetný zápas čekáte i několik měsíců. To však neplatí v případě Jošihito Nišioky, který se střetl s Eliasem Ymerem během 28 hodin hned dvakrát!

Jošihito Nišioka nezažil zrovna povedený vstup do sezony. O svých schopnostech přesvědčil tenisové fanoušky až minulý týden v mexickém Acapulcu, kde dokráčel přes kvalifikaci až do čtvrtfinále, ve kterém vypadl po boji s Rafaelem Nadalem. Díky tomuto úspěchu se posunul o šestnáct příček na aktuální 70. místo světového žebříčku. Jeho ranking však na účast v hlavní soutěži hvězdně nabitého turnaje v Indian Wells nestačil, a tak se musel rodák z města Cu opět prodírat přes kvalifikaci.

První krok zvládl Nišioka bez větších obtíží – Marcela Arevala z El Salvadoru porazil ve dvou setech. Na 70. Hráče světového žebříčku čekala ve finále kvalifikace švédská tenisová naděje Elias Ymer, 158. hráč světového žebříčku. Favoritem byl právě Nišioka, avšak tomu se zápas vůbec nevydařil a po hodině hry se radoval z postupu do hlavní soutěže dvacetiletý Ymer!

Vše nasvědčovalo tomu, že se Nišioka začne připravovat na další turnaje, avšak japonský tenista se nakonec do hlavní fáze přece jen dostal! Richard Gasquet se totiž ze zdravotních důvod na poslední chvíli odhlásil. Když se Nišioka a Ymer podívali na los prvního kola, museli být hodně překvapeni...

Japonsko-švédský souboj napsal v Indian Wells druhý díl. Na začátku jsme mluvili o chuti tenistů na odvetu, přesně to byl tento případ. Namotivovaný Nišioka předváděl daleko lepší tenis a v prvním setu, který trval něco málo přes hodinu, dokázal udržet v rozhodujících momentech nervy na uzdě a získal jej v poměru 6:4. To Ymera psychicky nalomilo a ve druhé sadě již dominoval Nišioka.

Tenis píše opravdu zajímavé příběhy. Nišioka, který byl již myšlenkami možná někde v Miami, dějišti dalšího velkého turnaje, se tak může těšit na souboj s chorvatským dlouhánem Ivo Karlovićem!