WTA

Plíšková v nominaci na nejlepší hráčku měsíce

- Jiří Vachtl

Karolína Plíšková se svým triumfem na turnaji v Dauhá dostala do tříčlenné nominace na nejlepší hráčku měsíce února! Kromě české tenistky byla nominována ještě Francouzka Mladenovicová a Ukrajinka Svitolinová. O vítězce prestižního ocenění rozhodují fanoušci hlasováním na stránkách WTA.

Karolína Plíšková

Česká tenistka se do nominace dostala díky svému triumfu na turnaji v Dauhá. Katarský podnik byl poznamenán častými dešťovými přeháňkami, kvůli kterým musela česká jednička odehrát čtyři zápasy během třech dnů. Rodačce z Loun to však vůbec nevadilo. Jediný set ji na turnaji dokázala vzít v semifinále Dominika Cibulková. Ve finále pak Plíšková porazila Dánku Wozniackou 6:3, 6:4 a radovala se tak ze svého druhého titulu v sezóně.

Kristina Mladenovicová

Třiadvacetiletá tenistka si nominaci vysloužila svými výkony na turnaji v Petrohradu, kde si po obrovské finálové bitvě s Julií Putincevovou slavila svůj premiérový titul. Francouzská tenistka hrála v Rusku skvělý tenis. To dokazuje i zápas s Venus Williamsovou, kterou vyprovodila z kurtu výsledkem 6:3, 6:1. Mladenovicové se však v únoru dařilo i poté. Koncem měsíce si totiž zahrála finále v mexickém Acapulku. V něm však nestačila na Ukrajinku Curenkovou, které podlehla 1:6, 5:7.

Elina Svitolinová

Ukrajinská tenistka začátkem února ovládla turnaj v Tchaj-peji. Tam se dostala do neuvěřitelné herní pohody, kterou si z tchajwanského turnaje přivezla i do Dubaje, kde opět nenašla přemožitelku a radovala se tak z dalšího titulu. Svitolinová v únoru zaznamenala fantastickou šňůru 13 vyhraných zápasů v řadě. Ukrajinka o ni teoreticky nepřišla, protože na turnaji v Kuala Lumpur ke svému zápasu druhého kola vůbec nenastoupila. Na vině bylo zranění levé nohy.

Hlasovat můžete ZDE.