Nemá smysl podporovat lidi, kteří podvádějí, prohlásil Kyrgios o Šarapovové

- Jiří Vachtl

Australan Nick Kyrgios se po své semifinálové porážce v mexickém Acapulku přesunul do Spojených států. V New Yorku se společně s Andy Roddickem zúčastnil tenisové exhibice World Tennis Day. Oba tenisté během tiskové konference odpovídali na otázku, zda má být dopingové hříšnici Marii Šarapovové udělena volná karta na French Open.

Andy Roddick a Nick Kyrgios se k celé záležitosti vyjádřili na tiskové konfereci před tenisovou exhibicí v newyorské Madison Square Garden. Roddick byl ohledně celé věci velice opatrný a do žádných ostrých vyjádření se nepouštěl. „Jsou tu dva různé pohledy na věc. První je problém morálky a druhý je ekonomický. Pokud se jedná o malý turnaj, tak ten bude z její (Šarapovové) přítomnosti profitovat. Já jim nevyčítám, že jí dají volnou kartu. U grandslamových turnajů je to ovšem jiné. Mají větší standart a možnosti, protože je o ně velký zájem.“ 

„Když ji Francouzská tenisová federace nechce dát volnou kartu, má na to právo. Větší úroveň turnaje totiž také znamená větší odpovědnost. Ale je naivní předstírat, že jejich situace není jiná, než u těch malých turnajů, které z přítomnosti Šarapovové můžou doopravdy těžit,“ uzavřela bývalá světová jednička svoji odpověď.

To australský bouřlivák Nick Kyrgios byl ve svém vyjádření mnohem přímočařejší. „Jsem proti všemu, co nepovoleně zvyšuje sportovcovu výkonnost, opravdu tvrdě proti tomu. Já nejsem ten, kdo by měl říkat, co by provinilci měli nebo neměli dostat, ale nemá smysl podporovat lidi, kteří podvádějí,“ prohlásil rodák z Canberry.

Šestnáctý hráč světového žebříčku se minulý týden sám ocitl pod ostrou kritikou veřejnosti. Tenisový svět tehdy namíchlo jeho chování v zápase s Dudim Selou. Australská tenisová jednička v něm totiž nadávala izraelským fanouškům, kteří pouze podporovali svého hráče.