Další rozchod hvězdného páru! Garciaová ukončila spolupráci s Mladenovicovou

- Jiří Vachtl

S překvapivou zprávou dnes přišla Kristina Mladenovicová. Na svůj twitterový účet nahrála prohlášení, ve kterém fanouškům oznamuje, že se Carolina Garciová chce soustředit na svou singlovou kariéru. Vítězky loňského ročníku domácího Roland Garros tak končí svoji vzájemnou spolupráci. O sporech mezi oběma tenistkami se spekulovalo už v minulých týdnech.

„Během turnaje v Dubaji mě Caroline Garciaová informovala o svém rozhodnutí ukončit naši deblovou spolupráci,“ začala francouzská tenistka své prohlášení na sociální síti. Garciaová se prý chce soustředit na svou singlovou kariéru. Třiadvacetiletá Francouzka se nyní nachází na 23. místě světového žebříčku a ráda by poprvé ve své kariéře nahlédla do nejlepší dvacítky.

Mladenovicová spolu s Garciaovou tvořily velice silný pár, který loni vyhrál domácí French Open. „Dosáhly jsme spolu velkých úspěchů a budu na to vzpomínat v dobrém,“ konstatovala Mladenovicová. „Chtěla bych ji a jejímu týmu poděkovat za skvělou práci, kterou jsme odvedly,“ uzavřela francouzská fedcupová reprezentantka své prohlášení na Twitteru.

Spekulace o sporech mezi oběma tenistkami se objevily už po překvapivém vyřazení francouzského týmu ve Fed Cupu. Mladenovicová údajně nemohla překousnout fakt, že se Garciaová rozhodla letošní rok této týmové soutěže vynechat. Oslabený francouzský výběr pak v Ženevě nestačil na domácí Švýcarky, kterým podlehl 1:4. Francii tak čeká boj o záchranu v elitní skupině Fed Cupu. Los k ní však byl velice krutý. Tým nehrajícího kapitána Yannicka Noaha totiž bude v dubnu na domácí půdě hostit nepříjemné Španělky.