Identita chlapce prozrazena. Na společné fotce se Štěpánkem byl Zdeněk Kolář!

- Jiří Vachtl, David Schlegel

Radek Štěpánek zveřejnil na svém profilu na sociální síti snímek, na kterém je zachycen s malým fanouškem. Tato fotografie vznikla v druhém týdnu Wimbledonu roku 2006. Český tenista tehdy hrál svůj životní turnaj a na travnatém grandslamu tehdy došel až do čtvrtfinále. Štěpánek dnes odhalil identitu svého malého fanouška. Tím je Zdeněk Kolář, současný daviscupový reprezentant. Rodák z Bystřice nad Pernštejnem nyní Tenisovému světu odhalil okolnosti vzniku zmiňované fotografie.

Radek Štěpánek vyhlásil v pondělí na Facebooku soutěž o podepsané tričko. Jeho dres se lvem na prsou získal šťastlivec, který napsal nejzajímavější příspěvek pod jeho fotku. Mnoho fanoušků si marně lámalo hlavu s tím, kdo je onen chlapec na fotografii. Český tenista dnes na sociálních sítích identitu malého chlapce v kšiltovce prozradil. Tím, kdo se s ním vyfotil není nikdo jiný než český daviscupový reprezentant Zdeněk Kolář! 

Rodák z Bystřice nad Pernštejnem se v roce 2006 vydal na prázdninovou dovolenou za svou tetou do Anglie. „S tátou jsme se tam rozhodli, že navštívíme Wimbledon,“ přiznal pro Tenisový svět Kolář. Dvacetiletý tenista si z této návštěvy odnesl mnoho zážitků. „Byli jsme tam jen jeden den. Zážitky byly skvělé. Mám odtamtud zlomenou raketu Kristofa Vliegena (bývalý 30. hráč světového žebříčku), který tam porazil Jirku Nováka. Ten den jsem byl ještě na centrkurtu, kde hrál Tomáš Berdych s Rogerem Federerem."

Pak už Kolář zamířil na jeden z menších dvorců v All England Clubu, kde mezitím Radek Štěpánek rozehrál svůj osmifinálový zápas proti Fernandu Verdascovi. Český tenista tehdy ztratil úvodní sadu utkání až v tiebreaku poměrem 4:7. Následně se z toho však oklepal a druhý set získal 6:3. Ve třetím i čtvrtém setu si oba hráči jednou prohráli svá podání a utkání tak musela rozhodnout až závěrečná pátá sada. V té měl více sil Štěpánek, který pátý set ovládl poměrem 6:2. „Zápas to byl nádherný. Myslím, že pět setů jsme tam nebyli, ale ten rozhodující jsme určitě viděli,“ vzpomíná Kolář na osmifinálový zápas, který patří mezi Štěpánkovy největší úspěchy kariéry.

Při tomto zápase také vznikla zmiňovaná fotografie, kterou Štěpánek sdílel na sociálních sítích. Rodák z Karviné se k této fotce nedostal náhodou. Jeho mladší kolega z daviscupového výběru mu ji totiž sám poslal! „Můj táta ji včera našel v počítači. Tak jsem ji Radkovi ze srandy poslal,“ komentuje český mladík okolnosti, za kterých se fotografie ke Štěpánkovi dostala.

Zdeněk Kolář si svůj tehdejší pobyt na Wimbledonu velice užil. „Atmosféra byla skvělá a moc se mi tam líbilo. Ten den bylo krásné počasí, sluníčko a bez deště,“ vypráví Kolář. Účastník letošní kvalifikace Australian Open však přiznal, že jeden z hlavních symbolů Wimbledonu neokusil. „Jahody jsem neměl. Úplně jsem netoužil po tom je ochutnat,“ uzavřel nadějný tenista.