Šarapovová tahá za nitky. Sjednala si schůzku s ředitelem French Open!

- Jiří Vachtl

Maria Šarapovová zkouší všechno možné, aby obdržela volnou kartu na letošní ročník French Open. Nyní si spolu se svým agentem sjednala schůzku s francouzskými bafuňáři, kteří budou o rozdělení volných karet rozhodovat.

Pokud by tamní pořadatelé Šarapovové nevyhověli, mohlo by to znamenat, že se ruská tenistka na letošní French Open vůbec nepodívá. Bývalá světová jednička, která se vrací po pauze zaviněné dopingovou aférou, by totiž pravděpodobně nestihla posbírat dostatek bodů do žebříčku, aby se mohla zúčastnit alespoň kvalifikace.

Vyjednávání mezi Šarapovovou a Francouzským tenisovým svazem jsou připravena. Bývalá světová jednička by od pořadatelů ráda obdržela volnou kartu, díky které by se na antukový vrchol sezóny dostala. Ruská tenistka se totiž do turnajového kolotoče vrátí až koncem dubna, kdy odehraje turnaj v německém Stuttgartu.

Její agent Max Eisenbud nyní kontaktoval Francouzský tenisový svaz a sjednal s ním schůzku. Ta se uskuteční během pár týdnů. Tohoto setkání se kromě Šarapovové a jejího agenta zúčastní také prezident Francouzské tenisové federace Bernard Giudicelli a ředitel Roland Garros Guy Forget.

Právě Giudicelli se k celé záležitosti okolo Šarapovové vyjádřil minulý čtvrtek. „Integrita je pro nás hodně důležitá. Nemůžeme najednu stranu zvyšovat množství prostředků, které věnujeme na boj s dopingem, a na druhou stranu dávat hříšníkům divoké karty,“ uvedl.