Jsem ve své nejlepší formě, jásal Querrey po triumfu v Acapulcu

- Jan Havlovic

V jeho triumf nikdo příliš nedoufal. Sázkové kanceláře favorizovaly španělského tenistu a Nadalovo vítězství bylo pro tenisové fanoušky zkrátka „tutovkou“. Sam Querrey se postaral o velké překvapení, když po vynikajícím výkonu vyhrál ve dvou setech a mohl pozvednout nad hlavu trofej pro vítěze turnaje v Acapulcu!

Rafael Nadal má turnaj v mexickém Acapulcu ve velké oblibě. Radoval se zde z turnajového vavřínu celkem dvakrát a jeho bilance na tomto turnaji byla před nedělním finále 14-0. Zkompletování hattricku však zabránil americký dlouhán Sam Querrey, který si připsal v tomto týdnu druhý skalp hráče TOP 10 a mohl začít slavit.

„Je to zkrátka úžasné. To, že se mi to povedlo právě proti Rafovi, dělá tento titul ještě výjimečnějším,“ rozplýval se Querrey po finálovém souboji, ve kterém získal svou nejcennější trofej v kariéře.

Finále nabídlo krásný tenis z obou stran. Sam Querrey se opět opíral o své dělové podání, nasázel celkově devatenáct es. Nadal si v celém zápase vypracoval hned šest brejkbolových příležitostí, avšak rodák z San Francisca dokázal všechny odvrátit. „Jsem opravdu velmi spokojený, jak jsem v tomto týdnu hrál. Doufám, že mi to vydrží,“ uvedl Querrey v pozápasovém rozhovoru přímo na centrálním dvorci.

Querrey si připsal čtvrtou výhru nad hráčem z TOP 20 v řadě a navázal na skvělé výkony, které v Acapulcu celý týden předváděl. Nyní ho čeká přesun do své domoviny, kde sehraje velké turnaje a bezmála dvoumetrový tenista věří, že má šanci uspět. „Ano, je to nejlepší forma, ve které jsem kdy byl! Jsem opravdu velmi šťastný,“ dodal Querrey závěrem.