Nadal vynechá Davis Cup. Vše podřizuje přípravě na French Open

- Jan Vojkůvka

Poprvé od porážky ve finále Australian Open se Rafael Nadal prohání po dvorcích a měsíční přestávka mu prospěla. V mexickém Acapulcu si po postupu do druhého kola vyšlápl na Itala Lorenziho a poodhalil své plány, ze kterých plyne, že bude výhodnější vynechat daviscupové střetnutí. Přinejmenším v dubnu španělskému týmu nepomůže.

Rozhodnutí to pro Nadala nebylo snadné a nerodilo se ze dne na den. Přesto po výhře nad Lorenzim, kterému povolil jen dva gemy, se definitivně vyjádřil ke svému plánu, který měl zahrnovat i Davis Cup. Ale španělské fanoušky asi moc nepotěšil...

„Po Acapulcu hraji v Indian Wells a Miami. Pak mě čekají dva týdny pro přípravu a nejdůležitější část sezony,“ upozornil Nadal na blížící se příchod antukové sezony. „Všechny turnaje, na kterých hraji, jsou důležité, ale je jasné, že Monte Carlo a Roland Garros jsou pro mě nejdůležitější.“

Z jeho vyjádření je patrné, že přesun ze Severní Ameriky do Evropy podřídí dvoutýdenní přípravě v období, kdy se bude konat čtvrtfinále týmové soutěže, ve které na Španěly utkání se Srby v Bělehradě na tvrdém povrchu, navíc v halovém prostředí.

A to zrovna nevyhovuje Nadalovi, který touží po úspěchu na francouzském antukovém grandslamu. Rozhodit si přípravu dalším víkendem na hardu nechce. A tak na začátku dubna na čtvrtfinálový duel v Bělehradě vynechá. Nebo existuje naděje, že se rozhodne pro opak?