Wozniacká i česká špička. Stromovka se může těšit na hvězdné obsazení

- Petr Šístek

Na květnovém turnaji J&T Banka Prague Open se na pražské Spartě představí kompletní česká špička. Fanoušci se mohou těšit na účast třetí hráčky světa Karolíny Plíškové, chybět nebudou ani Barbora Strýcová či obhájkyně titulu Lucie Šafářová.

Turnaje se zúčastní i bývalá světová jednička Caroline Wozniacká. „Moje žena Petra jakožto ředitelka turnaje s ní podepsala dohodu minulý týden ve čtvrtek. Jednali jsme už od Australian Open. Jsem rád, že jsme našli konsenzus,“ oznámil Miroslav Černošek v pořadu Rozstřel na serveru iDnes.cz.

Caroline Wozniacká by měla být pro příznivce tenisu opravdovým lákadlem. Nedávno zaujala odvážnými snímky pro plavkové vydání časopisu Sports Illustrated a v jejím životopise najdeme i českou stopu. V loňské sezoně ji totiž vedl trenér David Kotyza, který nyní spolupracuje s Karolínou Plíškovou.

J&T Banka Prague Open 2017 se uskuteční v pražské stromovce od 1. do 7. května. Oproti turnaji WTA v Rabatu, který se koná v témže termínu, se může pochlubit o poznání kvalitnějším hráčským obsazením. Zatímco v Maroku si o účasti předních hráček mohou nechat jen zdát, v Praze se fanoušci mohou těšit hned na čtyři tenistky první světové dvacítky. Zmíněnou trojici Plíšková, Wozniacká a Strýcová doplní i grandslamová šampionka Samantha Stosurová. Z dalších českých tenistek se pak ve Stromovce představí i obhájkyně titulu Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková či Kristýna Plíšková.