Rehabilitace probíhá podle plánu! Kvitová opět odletěla na Kanáry

- Petr Šístek, Roman Kučera

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu pokračuje v zotavování v teplém prostředí na Lanzarote, kam letěla přímým spojem z Prahy. "Petra včera odletěla na další z řady soustředění na Kanárských ostrovech. Léčení i rehabilitace probíhají bez komplikací a vše jde podle plánů lékařů," uvedl tiskový mluvčí Petry Kvitové Karel Tejkal. Skvělou zprávou pro fanoušky je, že poraněnou ruku již používá při běžných úkonech.

Českou tenistku při jejím přesunu na soustředění exkluzivně vyfotografoval jeden z redaktorů Tenisového světa, který stejným letadlem cestoval na dovolenou. Stroj, který měl v úterý odletět původně v pravé poledne, měl na odletu půl hodiny zpoždění. Další hodinu poté nabral kvůli silnému protivětru, který dosahoval rychlosti až 120 kilometrů za hodinu. Zhruba polovina lidí následně vystoupila v Lanzarote, zbytek pokračoval bez Petry do Tenerife.

Šestadvacetiletá rodačka z Bílovce byla před Vánoci napadena útočníkem ve svém prostějovském bytě. Při incidentu byla pořezána na levé ruce, kterou drží raketu. Ještě týž den podstoupila úspěšnou operaci na specializované klinice ve Vysokém nad Jizerou, avšak přišla o Australian Open a nepředstaví se ani na nadcházejících prestižních turnajích v Severní Americe. Délka její absence na kurtech je odhadována na půl roku.