Šarapovová? Její návrat nás nezajímá, otevírá téma Muguruzaová

- Jan Vojkůvka

Fanoušci vyhlíží návrat Marie Šarapovové a jsou zvědaví, jak se bude ruské tenistce dařit po roční suspendaci za doping. Krásku z východu Evropy touží získat pro své turnaje mnozí organizátoři, ale co její sportovní kolegyně? Ty tak vřelé uvítání nejspíš nechystají.

Pokud opomeneme sportovní stránku věci, kdy Maria Šarapovová bude další z řad konkurentek na tenisových dvorcích, tak návrat bývalé světové jedničky je něco, co mnohé tenistky zrovna nevítají a nejásají kvůli tomu. Upřímně je jim to totiž jedno.

Přesně v takovém smyslu se vyjádřila nejlepší španělská hráčka Garbine Muguruzaová, která v rozhovoru pro deník Marca přiznala, že návrat Šarapovové ji vůbec nezajímá.

„Hráčky to nezajímá. Osobně si na Šarapovovou ani nepamatuji. Ano, pro turnaje je to dobrá zpráva, protože se média o ni budou hodně zajímat, ale znovu musím zopakovat, že nás to zase tolik nezajímá,“ řekla Muguruzaová.

O Muguruzaové je známo, že její upřímnost ční nad mnohými jinými tenistkami. Byla také hodně kritizována za to, že již dříve dala nahlédnout do soukromí hráček, když přiznala, že přátelství mezi mnohými zrovna nefunguje.

„V ženském tenise je složité si udělat přátele, jsme velmi soutěživé, trávíme veškerý čas cestováním a pak proti sobě nastupujeme. Pro kluky je to možná odlišné, ale my holky... nenávidíme se všechny. A kdo říká opak, ten lže. Je to tak i s obyčejnými věcmi, prohlížíme si jedna druhou od hlavy k patě a já si pomyslím, že mám lépe nalakované nehty,“ smála se v rozhovoru pro El Pais.

Za tato slova si však chválu fanoušků ani svých kolegyň nevysloužila. Svěřila se s tím i pro deník Marca. „Od spousty lidí jsem byla za ta slova kritizována. Akceptuji to, i přes fakt, že se mě nikdo nezeptal, abych to vysvětlila,“ postěžovala si.

Pokud hledáme upřímnost ve smyslu co na srdci, to na jazyku, pak Muguruzaová patří k těm, které příliš často nezklamou. Má pravdu i ohledně Šarapovové, která bude po návratu mimo zájem ostatních tenistek?