Los v Praze: Čtyři nejvýše nasazení jsou Hernych, Mertl, Kolář a Šafránek

- Jan Vojkůvka

Kvalifikace na turnaj Futures v Praze je úspěšně zakončena a do akce se od úterý vrhnou hráči přihlášení a kvalifikovaní do hlavní soutěže ve dvouhře i čtyřhře. Odpoledne proběhl v areálu TK Spoje Praha los, který určil soupeře pro celkem 15 českých tenistů v singlu a 22 borců v deblu.

Kvalifikační turnaj určil osmičku tenistů (z toho čtveřici Jan Mertl, Ondřej Krstev, František Polánka a Marek Gengel), kteří dostanou šanci zahrát si v Praze o body. Rozdány byly také divoké karty, které obdrželi Matěj Vocel, Vít Kopřiva, Jan Blecha a František Pechala. Nic tak nebránilo tomu, aby mohl proběhnout konečný los celého turnaje.

Do turnaje bylo klasicky nasazeno osm tenistů a první čtyři pozice patři ryze českým hráčům! Jedničkou turnaje bude zkušený Jan Hernych, dvojkou pak kvalifikant a neméně zkušený Jan Mertl. Roli třetího nasazeného, stejně jako v Mostě, bude plnit Zdeněk Kolář a čtvrtý nasazený je další mladík Václav Šafránek.

Tato čtveřice tak do prvního kola obdržela papírově slabší soupeře. Hernych si zahraje proti Matěji Vocelovi, jenž startuje na divokou kartu. Mertl nastoupí proti jinému kvalifikantovi Laslu Urrutiovi Fuentesovi z Chile. Na Koláře čeká krajan Tomáš Papík a i Václav Šafránek si o postup do další fáze zahraje proti jinému českému soupeři. Čeká ho František Pechala, startující na divokou kartu.

Pokud se podíváme na ostatní nasazené, pětkou bude Ind Sumit Nagal, jenž si zahraje proti kvalifikantovi Františku Polánkovi. Roli šestého nasazeného bude plnit Belgičan Clement Geens, finalista turnaje v Mostu, na něhož čeká rakouský kvalifikant Marcel Waloch. Sedmičkou pražského podniku bude Němec Oscar Otte, který si zahraje s Markem Jaloviecem. A konečně osmým nasazeným bude Slovinec Tom Kočevar-Dešman, jehož vyzve Pavel Nejedlý.

Los 1. kola dvouhry

JAN HERNYCH (1) - MATĚJ VOCEL (WC)
ONDŘEJ KRSTEV (Q) - VÍT KOPŘIVA (WC)
Marek Semjan (SVK, Q) - JAN BLECHA (WC)
Clement Geens (BEL, 6) - Marcel Waloch (AUT, Q)
VÁCLAV ŠAFRÁNEK (4) - FRANTIŠEK PECHALA (WC)
Pascal Meis (GER) - PETR MICHNEV
Vadym Ursu (UKR) - Johannes Härteis (GER)
PAVEL NEJEDLÝ - Tom Kočevar-Dešman (SLO, 8)
Sumit Nagal (5) - FRANTIŠEK POLÁNKA (Q)
MAREK GENGEL (Q) - Szymon Walkow (POL, Q)
Grzegorz Panfil (POL) - Lennert van der Linden
TOMÁŠ PAPÍK - ZDENĚK KOLÁŘ
Oscar Otte (GER, 7) - MAREK JALOVIEC
Robin Kern (GER) - Daniel Altmaier (GER)
Sebastian Ofner (AUT) - Hubert Hurkacz (POL)
Laslo Urrutia Fuentes (CHI, Q) - JAN MERTL (2, Q)

 

Čtyřhra v Praze ve svém programu má v prvním kole hned 22 českých tenistů a dá se říci, že prakticky celá dolní polovina losu patří ryze českým barvám. To se odráží i v nasazení čtyř párů, které patří papírově mezi největší favority. Jedničkami turnaje jsou Němci Andreas Mies a Oscar Otte.

Další tři pozice však již patří jen českým dvojicím. Druzí nasazení jsou Zdeněk Kolář s Petrem Michnevem, trojky turnaje jsou Marek Jaloviec s Václavem Šafránkem a role čtvrtých nasazených patří Tomáši Papíkovi s Matějem Vocelem.

Los 1. kola čtyřhry

Andreas Mies, Oscar Otte (GER, 1) - Hubert Hurkacz, Szymon Walkow (POL)
Johannes Härteis, Robin Kern (GER) - Laslo Urrutia Fuentes (CHI), Vadym Ursu
TOMÁŠ PAPÍK, MATĚJ VOCEL (4) - ALESSANDRO RICCI, LUKÁŠ VEJVARA (WC)
JAN BLECHA, PATRIK RIKL - PETR NOUZA, DAVID ŠKOCH (WC)
MAREK GENGEL, DOMINIK SÜČ - FILIP DUDA, VÍT KOPŘIVA
PETR HÁJEK, PAVEL MOTL - MAREK JALOVIEC, VÁCLAV ŠAFRÁNEK (3)
Grzegorz Panfil (POL), Lennert van der Linden (NED) - ONDŘEJ KRSTEV, PAVEL ŠTAUBERT
ŠTĚPÁN HOLIŠ, FRANTIŠEK PECHALA (WC) - ZDENĚK KOLÁŘ, PETR MICHNEV (2)