Hlaváčková po dalším finále: Něco takového jsem nezažila! V dubnu přijede do Prahy

- Jakub Slunečko

Jsou jako jin a jang a stejně tak jim to klape i na kurtu. Blonďatá Andrea Hlaváčková s uhlovlasou Číňankou Šuaj Pcheng mají za sebou už třetí turnajové finále v téhle sezoně. Letos jsou nejúspěšnějším deblovým párem světa a česká tenistka v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět přímo z Dubaje potvrdila, že se na ně mohou těšit i fanoušci v Praze!

Rusky Vesninová s Makarovovou jim tentokrát v Dubaji oplatily porážku z Australian Open po vyrovnaném průběhu 2:6, 6:4, 7:10. „Pozitivní je, že jsme s nejtěžšími soupeřkami na okruhu prohrály takhle těsně. Ještě jde přidat,“ řekla česká tenistka v rozhovoru pro Tenisový svět přímo z Dubaje.

Potvrdila zároveň, že v dubnu se na ni mohou těšit i fanoušci na turnaji v pražské Stromovce. 

Máte za sebou už třetí letošní finále, jaké bylo?
Nikdy jsem nezažila nic takhle přerušovaného... Víc jsme seděly na lavičkách než hrály, takže to bylo úplně bez rytmu. Ale v tom to nakonec pro nás byly skoro lepší, protože jsme v těch podmínkách otočily druhý set a vyhrály ho. Rusky v prvním setu bezchybně servírovaly a returnovaly a my nepředvedly nic moc extra. Supertiebreak je loterie, která byla dneska na jejich straně. Je mi to líto, ale nehrály jsme nejlepší zápas.

Co se na kurtu dělo, že se muselo pořád přerušovat?
Neustále drobně pršelo a kurt rychle schnul, takže kromě jedné delší pauzy to bylo vždy kolem deseti minut a rovnou do hry. Potom zase sprška a takhle asi pětkrát, takže to bylo opravdu rozházené tempo.

Supertiebreak vás vyřadil i na minulém turnaji v Dauhá, nepřijde vám to trochu nespravedlivé?
V Dauhá jsme byly podle mě trošku lepší než soupeřky, ale důležitější byla Dubaj. Ta se povedla na výbornou, takže velká spokojenost. Supertiebreak je pravidlo fungující už pár sezon, takže už nad tím nepřemýšlím. Každopádně jsem ráda, že na grandslamu se hraje normálně.

Letos se vám s parťačkou hodně daří, kde je to kouzlo?
Naše herní styly se prostě skvěle doplňují. Pozitivní je, že jsme i teď s nejtěžšími soupeřkami na okruhu prohrály takhle těsně, což je vždycky dobrý pocit. Ještě jde přidat.

V pondělí budete navíc figurovat v deblovém žebříčku Race to Singapore na prvním místě, co na to říkáte?
Je to krásná pozice, na kterou jsme se hodně nadřely a odehrály hodně zápasů i turnajů, takže jsem za to moc ráda. Na druhou stranu je začátek března a dívat se na žebříčky je ještě brzy.

V Dauhá jste potrénovala s Karolínou Plíškovou. Jaké to bylo? A měla jste čas sledovat, jak se jí daří ve Fed Cupu?
S Kájou hraju moc ráda, vždycky se někde takhle domluvíme. Ona je naprostá pohodářka a super holka. Fed Cup jsem bohužel sledovala jenom na live score.

Nedávno jste na Twitteru komentovala zranění rozhodčího, kterého napálil kanadský tenista míčkem do obličeje. Ještě si na někdy vzpomenete na vlastní zranění, když si jdete podat ruku s Hingisovou?
Na tomhle turnaji jsem s ní hrála od Ria poprvé a byl to zvláštní pocit, možná i pro ni. Ale my jsme od té doby už v pohodě. Normálně se dál bavíme a na kurtu to pak při hře už cítit nebylo.

Fanoušci by určitě doma rádi viděli i vás. Dorazíte v dubnu do Prahy na turnaj J&T Banka Prague Open?
Ano, po Charlestonu se vracím do Evropy a moc se na to těším!

Říkala jste, že byste si možná zahrála i nějaké menší turnaje v singlu na antuce. Je reálné, že byste to nějak směrovala i k té Praze?
To je ještě daleko a nevím, jestli se v Praze do singlu dostanu, takže uvidíme.