Úžasný pocit, zářila Šafářová po postupu do finále

- Jan Vojkůvka

Před několika týdny v Tchaj-peji to ještě nevyšlo, nyní ale může slavit! Lucie Šafářová se po deseti měsících prokousala do finále na turnaji WTA a hodlá zaútočit na svůj osmý titul na okruhu. V cestě už ji stojí jediná soupeřka...

Česká tenistka si dokázala v semifinále poradit s Němkou Karinou Witthöftovou a prodala v Budapešti svou výtečnou únorovou formu na maximum. Po semifinále v Tchaj-peji ještě vylepšila své výsledky.

„Je úžasné být po tak dlouhé době ve finále,“ zářila Šafářová po finále. „Diváci jsou tu úžasní a moc jim děkuji za podporu,“ dodala.

Zápas i přes výhru 6:4, 6:3 nebyl nikterak snadný. Šafářová sice do utkání vstoupila úspěšným brejkem hned v první hře, ale následně musela čelit problémům při vlastním podání. V prvním setu ale servis neztratila, odvrátila i dva brejkboly v šesté hře a úspěšně doservírovala sadu, která ji nasměrovala za největším singlovým úspěchem v posledních měsících.

Také v druhém setu začala výborně, obrala Witthöftovou o podání. Tentokrát se ale zlepšila i na podání a s tím, jak utkání probíhalo, byla stále jistější, přesnější a především úspěšnější. Vše korunovala v deváté hře, kdy při podání Němky proměnila svůj první mečbol a mohla se začít radovat.

Při krátkém hodnocení na dvorci chválila soupeřku za předvedenou hru, převažovaly ale především úsměvy k vlastnímu výkonu, který ji vynesl do souboje o titul. Výkonu, po kterém má jistotu, že se vrátí do nejlepší čtyřicítky na žebříčku.

V něm se utká se Švýcarkou Timeou Babosovou, hráčkou, kterou už dvakrát porazila. Společně s ní měla nastoupit také do semifinále čtyřhry, ale Šafářová se kvůli problémům se stehenním svalem rozhodla, že pošetří síly před nedělním finále.