Nafotila odvážné fotky v plavkách a začala opět zářit! Wozniacká se touží vrátit do elitní desítky

- Jan Vojkůvka

Zdravotní patálie v minulé sezoně ji výrazně kazily žebříček, Caroline Wozniacká však na podzim chytla parádní formu, která se ji drží i na začátku této sezony. I přes kolísavé výkony v Austrálii na dalších turnajích září. Mezitím si dánská tenistka odskočila na focení v plavkách pro Sports Illustrated, po kterém šly její výkony výrazně nahoru.

Jako by ji právě její oblíbené focení v plavkách pomohlo k znovunabytí sebevědomí a novému impulzu. Ne, že by zkraje roku hrála špatně, ale dvě čtvrtfinále a výpadek ve třetím kole Australian Open nebylo to, v co hvězdná tenistka doufala.

V polovině února si ovšem společně s Genie Bouchardovou a Serenou Williamsovou užila focení na akci SI Swimsuit, tradičním focení pro speciální číslo magazínu Sports Illustrated a její třetí účast na akci ji nakoplo k postupům do finále v Dauhá i Dubaji!

Odvážná Wozniacká, která neváhala fotit tzv. 'nahoře bez' a na prosluněné pláži okouzlovala všechny přítomné, může prohlásit svou misi na Blízkém východě za úspěšnou. A to ji čeká ještě sobotní finále v Dubaji, kde doufá v opakování vítězství z roku 2011.

Dlouhodobě to není jen krása, která by dánskou tenistku, jíž v minulé sezoně krátce trénoval i David Kotyza, zdobila. Ale jako mávnutím kouzelného proutku začala opět vyhrávat, jako by ji sebevědomí, jež je na dvorcích potřebné stejně jako pevná ruka a přesné údery, právě po focení pro Sport Illustrated nakoplo.

Wozniacká se pomalu, ale jistě, opět blíží svému cíli, kterým je návrat do nejlepší desítky na ženském žebříčku. V následujících měsících totiž neobhajuje příliš bodů a při letošní bilanci 15 výher a 4 porážek se můžeme jen dohadovat, kam to může šestadvacetiletá kráska letos dotáhnout.

A není na škodu si připomenout, že kromě skvělé tenistky je i krásnou ženou.