Djokovič přijal divokou kartu, příští týden zavítá do Acapulka

- Radek Štohl

Novak Djokovič ve čtvrtek večer potěšil všechny své příznivce, když na osobním twitterovém účtu prozradil, že na kurty se vrátí již následující týden v Acapulku. Na turnaji v Mexiku, kde bude druhý hráč světa startovat na divokou kartu, se představí celkem šest hráčů elitní desítky.

Srbský tenista se měl na dvorcích původně objevit až od 9. března, tedy v termínu, kdy začíná Indian Wells. K radosti mnoha tenisových fanoušků však na poslední chvíli přijal divokou kartu od pořadatelů v Acapulku, díky čemuž si teprve podruhé v kariéře zahraje v Latinské Americe. Samotný vítěz dvanácti grandslamů o nečekané novince informoval na svém twitteru. 

 „Skvělá zpráva! Zpátky na kurtu mě uvidíte už příští týden v Acapulku. Chyběl jsem vám?"

Kromě rodáka z Bělehradu se na kvalitně obsazeném podniku objeví dalších pět tenistů z elitní desítky (Milos Raonic, Rafael Nadal, Marin Čilič, Dominic Thiem, David Goffin), chybět nebudou ani Del Potro, Kyrgios či Karlovič. Turnajový ředitel má tak z přivítání jednoho z nejlepších tenistů světa pochopitelně velkou radost.

,„Jsme velice potěšeni skutečností, že se ve startovní listině objeví druhý tenista planety. Pro tento turnaj je to skvělá zpráva. Veřejnost bude velice spokojena a my tuto akci pojmeme jako jednu velkou párty," uvedl Raul Zurutuza pro web atpworldtour.com. „Novak a Rafa jsou dva výborní hráči, kteří tomuto podniku dávají vellkou hodnotu. Tuto skvělou událost umocňuje startovní pole doplněné Raonicem, Del Potrem a Goffinem."

Djokovič se v Acapulku, které bude tuto akci hostit od 27. února - 4. března, představí na třetím podniku v letošní sezóně. Na tom úvodním si došel v Dauhá pro titul, na prvním grandslamovém podniku tohoto roku však skončil již ve druhém kole na raketě Istomina. Své poslední soutěžní utkání odehrál 3. února v rámci Davis Cupu proti Rusku, ve kterém zajistil rodné zemi bod v duelu proti Medveděvovi, který musel ve čtvrtém setu zápas skrečovat.

Turnaj v Mexiku zároveň výrazně trumfuje královsky dotovaný podnik v Dubaji, který bývá vrcholem přípravy před turnaji Masters ve Spojených státech. Do Dubaje letos přicestuje sice Brit Andy Murray, Švýcaři Stan Wawrinka s Rogerem Federerem, Francouz Gael Monfils či Tomáš Berdych, ale turnaj v Acapulku se může honosit nabitějším entry listem. Ostatně osmým nasazeným v Mexiku by měl být dvacátý hráč světa Ivo Karlovič.