Triumf v Dauhá mi dodal hodně sebedůvěry, hlásí Plíšková. Zopakuje v Dubaji předloňské tažení?

- Petr Šístek

Karolína Plíšková zatím zažívá snový ročník. Minulý týden v Dauhá nenašla přemožitelku a jako jediná hráčka v této sezoně se může pyšnit již dvěma získanými tituly. Během prvních dvou měsíců roku nejen, že si vylepšila kariérní žebříčkové maximum na současné třetí místo, ale v počtu získaných bodů v letošní sezoně je dokonce druhá za šampionkou Australian Open Serenou Williamsovou. A v případě, že by se jí katarskou pouť podařilo v Dubaji vyšperkovat dalším titulem, průběžnému pořadí by dokonce vévodila!

Ačkoliv rodačka z Loun v Dauhá ztratila jediný set, její turnajové vítězství se nerodilo vůbec lehce. „Myslím, že jsem měla opravdu těžký los, obzvláště pro mě. Dominiku Cibulkovou a Caroline Wozniackou, s nimiž jsem hrála, jsem porazila poprvé v kariéře. Ale byl to pro mě skvělý týden, který mi dodal hodně sebedůvěry. Nyní mi nezbývá, než se pokusit v této nastolené cestě pokračovat,“ připomíná Plíšková v rozhovoru pro WTA cenné skalpy neoblíbených soupeřek.

„Určitě mám pokaždé několik hráček, se kterými bych raději nehrála. Právě jsem ale přicestovala z Dauhá a zatím jsem neviděla los Dubaje. V pondělí si dávám den volna a v úterý o tom začnu přemýšlet,“ sdělila Plíšková bezprostředně po přesunu do dějiště štědře dotovaného turnaje.

Finalistka loňského US Open začala sezonu nad očekávání dobře. Vždyť z dosavadních šestnácti utkání prohrála pouze jediné, s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou v Melbourne. „Ani si neuvědomuji, že jsem letos prohrála pouze jedinkrát. Dokázala jsem vyhrát již dva turnaje, což je mimořádné. Jeden v Austrálii, druhý minulý týden. Myslím, že hraji docela dobře. Mohu být sice trošku zklamaná ze čtvrtfinálové prohry na Australian Open, ale i přesto si myslím, že jsem sezonu zahájila skvěle,“ netají se Plíšková spokojeností.

Navázat na famózní vstup do sezony se pokusí v Dubaji, kde si před dvěma lety zahrála finále. „Mám na to dobré vzpomínky. Loňský turnaj se mi bohužel nevydařil, ale o rok dříve jsem hrála finále proti Simoně Halepové. Byl to pro mě tehdy skvělý turnaj a jednalo se o jeden z nejlepších výsledků, jakých jsem do té doby dosáhla,“ vzpomíná česká tenistka na svůj průlomový rok.

Turnaj v Dubaji zahájí Karolína Plíšková reprízou památné bitvy z loňského finále Fed Cupu proti Kristině Mladenovicové, kterou ve štrasburské hale udolala až 16:14 ve třetím setu. Pokud zvládne překonat úvodní překážku, tak by to s jejími šancemi na další skvělý výsledek nevypadalo vůbec špatně. V její části pavouka totiž již stihly překvapivě skončit nasazené Coco Vandewegheová či Anastasija Pavljučenkovová. A rodačce z Loun tak nic nebrání v tom, aby nabíjela své fanoušky optimismem. „Pokusím se hrát zde tak dobře, jako v minulosti, a znovu postoupit do finále,“ vzkazuje závěrem.