Del Potro cvičí pravidelně jógu a chce zpět mezi elitu! Cítím se velmi dobře, hlásí Argentinec

- Jan Havlovic

Přesně před rokem se Juan Martín del Potro vracel na tenisové dvorce! Tehdy vůbec nevěděl, zdali jeho zápěstí ustojí zápasovou zátěž. Turnaj v Delray Beach nakonec vyšel argentinskému tenistovi solidně, vyhrál čtyři zápasy a došel až do semifinále. Nyní na stejném místě startuje letošní sezonu...

Ve druhé polovině minulého roku předváděl úžasný tenis. Byl blízko zisku zlaté olympijské medaile, vyhrál svůj první turnaj po zranění a v závěru roku vybojoval pro svou zemi v Davis Cupu historický titul.

Po psychicky i fyzicky náročné sezoně zvolil Del Potro delší odpočinek a z tohoto důvodu oznámil, že vynechá letošní Australian Open. Jeho příprava na nový ročník tak byla delší a kvalitnější, což i sám rodák z Tandilu kvituje. „Tato příprava byla zcela odlišná od té předchozí, neboť vím, že jsem zdravý a vím, že svých 80 % turnajů, které mám naplánované, rozhodně odehraji,“ uvedl Del Potro v rozhovoru pro tennisworldusa.org.

Olympijský finalista z Ria se dle svých slov cítí na startu letošní sezony velmi dobře, k čemuž mu pomáhá i nový prvek v přípravě. „Zavedl jsem do své připravy nové věci – například každý týden cvičím jógu,“ přiznal Del Potro.

V minulém roce vstupoval do turnaje v Delray Beach jako hráč jedenácté stovky světového žebříčku. Během sezony se dokázal prokousat až na aktuální 42. pozici. Del Potro však ví, jaké je to být světovou čtyřkou, a tak letos plánuje návrat na staré pozice. „Sezona 2017 je velkou výzvou, neboť pokud odehraji více jak dvacet turnajů, mohu se dostat na dohled elitním hráčům v TOP 10.“

U Del Potro bude hrát velkou roli zdraví. Pokud mu vydrží, může mířit se svou hrou vysoko. „Před tímto turnajem se cítím v dobrém rozpoložení a doufám, že mi vydrží po celou letošní sezonu,“ uzavřel.