Petra Kvitová se rozešla se snoubencem Radkem Meidlem

- Petr Šístek

Česká jednička nezažívá šťastné období. Po vyřešení trenérské otázky tento týden po třech letech opět opustila elitní světovou desítku, a také oznámila také konec vztahu se svým přítelem. Rozchází se po dvou letech.

„Představovali jsme si to trošku jinak, takže jsem teď sama. Pro tenistky není snadné udržet si fungující vztah. Pořád jsme na cestách. Neberu ten konec jako tragédii, ale není příjemný, na kurtu mi určitě neprospěl,“ vysvětluje Kvitová v rozhovoru pro iDNES.cz. Šestadvacetiletá rodačka z Bílovce tak po Adamu Pavláskovi a Radku Štěpánkovi nenajde štěstí ani s třineckým hokejistou Meidlem.

Prioritou pro ni nyní je návrat do herní pohody na tenisových kurtech. V letošní sezoně má vyrovnanou zápasovou bilanci 11-11 a jejími maximy jsou čtvrtfinále v Indian Wells a semifinále ve Stuttgartu. Svůj žebříčkový pokles hodnotí jako zasloužený, nicméně jedním dechem dodává, že motivaci nepostrádá. „Mám velkou chuť, chci zase jít nahoru. Zlepšit svou hru a výsledky na turnajích,“ plánuje Kvitová.

První možnost k tomu bude mít hned příští týden, kdy se rozbíhá hlavní soutěž Roland Garros. Již zde ale Kvitová může pocítit těžší výchozí pozici, která vyplývá z jejího horšího postavení v žebříčku. Níže, než na současné 12. pozici, nebyla dlouhých pět let. „Mrzí mě to, ačkoliv žebříček moc nesleduju a nikdy pro mě nebyl prioritou,“ dodává sympatická rodačka z Bílovce.